De Musyck Kamer | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
logo
Search for:
spinner
Oud

De Musyck Kamer

zo 11 aug 2013 15:00 uur
Componisten/uitvoerenden: Arcangelo Corelli | Jean-Baptiste Lully

Een nieuw live-programma met oude muziek! Incidenteel ontvangen we live vanuit de ‘Musyck Kamer’ van de Concertzender gasten uit de wereld van de oude muziek. Onze gasten zijn luitist Willem Mook, violiste Lidewij van der Voort, tenor Nico van der Meel en blokfluitiste Jacqueline Dubach.

– Dit is een herhaling van augustus 2013. –
Eind augustus 2013 is Utrecht niet alleen het podium voor het Festival Oude Muziek, maar ook voor de Internationale Luitdagen 2013, een initiatief van de Nederlandse Luitvereniging.
Eén van de initiators van dit Luitfestival is luitist Willem Mook (zie foto rechts).
Met 3 zangers en het Nicolaes Vallet Luitkwartet geeft hij op 1 september een concert dat valt binnen beide festivals, het Festival Oude Muziek en het Luitfestival.
Ook presenteert Willem Mook tijdens de Luitdagen zijn nieuwe dubbel-CD "Resveillez vous".
Zowel het concert als zijn dubbel-CD zijn een eerbetoon aan de van oorsprong Franse luitist Nicolaes Vallet, die van grote invloed was op de Nederlandse luitcultuur.
In De Musyck Kamer vertelt Willem Mook over het Luitfestival, Nicolaes Vallet, speelt live muziek van deze belangrijke 17e-eeuwse luitist én laat alvast een paar nummers horen van zijn nieuwe CD!
Lees hier meer over de Luitdagen (30 augustus t/m 1 september), waaronder het complete programma.

LidewijvdVoort.jpgOnze andere gaste is violiste Lidewij van der Voort (zie foto links). Zij was mede-oprichter van Holland Baroque Society, maar speelt nu in vooraanstaande ensembles als de Nederlandse Bachvereniging, B’Rock, Anima Eterna, Les Musiciens du Louvre en The King’s Consort.
Kortgeleden heeft ze samen met klavecinist David Van Bouwel een nieuw ensemble opgericht: FLUX.
In het Festival Oude Muziek beleeft dit nieuwe kamermuziekensemble op 31 augustus 2013 haar debuut met muziek uit de 17e eeuw: Muffat, Lully, Corelli en Biber.
Het hoogtepunt van dit concert is Muffats vioolsonate waarin de vroeg-barokke affecten elkaar snel opvolgen.
Ook in de editie van 2014 zal FLUX gaan optreden.
Lidewij van der Voort vertelt over FLUX, dit concert en ze laat een voorproefje van dit concert horen op haar barokviool. Dit is de Passacaglia van Heinrich Ignaz Franz Biber.

Lees hier meer over het concert van FLUX tijdens het Festival Oude Muziek 2013.

DeMusyckKamer07.jpgNog 2 andere gasten zullen kort iets vertellen over hun optreden tijdens het Luitfestival en het Festival Oude Muziek!
Tenor Nico van der Meel (zie foto rechts) zal vertellen over het concert van Camerata Trajectina tijdens het Festival Oude Muziek. Ook laat hij solo een voorproefje hiervan horen.
Blokfluitiste en ensembleleider Jacqueline Dubach vertelt over haar nieuwe project, het kinderprogramma ‘Fabels van Fortuna’, te horen tijdens het Luitfestival op zondag 1 september.
– Dit programma wordt herhaald op maandag 19 augustus van 11.00 tot 13.00 uur. –
Presentatie: Karin van den Boogaert

Samenstelling:
close
Om deze functionaliteit te gebruiken moet u zijn. Heeft u nog geen account, registreer dan hier.

Maak een account aan

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account? Registreer dan hier.

Pas het wachtwoord aan