De Nacht: Wereldmuziek | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
logo
Search for:
spinner

De Nacht: Wereldmuziek

za 29 jan 2011 00:00 uur
Componisten/uitvoerenden: Jackson Browne | Paul Vens

In deze wereldmuzieknacht nieuw verschenen cd’s van Tribal Beats, Taranta Nights, Paul Vens & Friends, Madredeus & Banda Cósmica, Los de Abajo e.a.

Tribal Beats Volume 2 is een compilatie van elektronische en wereld fusion muziek, bijeengezocht door buikdanseres Kami Liddle.
Cd: Tribal Beats Volume 2. (2010). CIA. 941 690 079 2
Er is tweede dubbel verzamel cd uit van Taranta Nights. Te horen zijn de groepen Zimbaria, Briganti di Terra d‘Oranto, Ghetonia en nog vele anderen. 
Cd: Taranta Nights 2, (2010). IWM 252 CD.
Op het laatste album Words in Time van Paul Vens & Friends, zijn veertiende inmiddels, wordt een geheimzinnige reis naar Aurora beschreven.
Cd: Paul Vens & Friends. Words in Time  (2010). www.paulvens.com V1810.
Castelos Na Areia, oftewel zandkasteel, is de nieuwste cd van Madredeus en de derde en laatste in hun trilogie met A Banda Cósmica. De twee zangeressen zijn Rita Damasio en Mariana Abrunheiro.
Cd: Madredeus & A Banda Cosmica. Castelos Na Areia. (2010). EMI. 56089 1 80005 4 6.
Op het vijfde album van de Ierse accordeonist Sharon Shannon: Collaborations, heeft zij een aantal bekende artiesten om zich heen verzameld zoals: Imelda May, Jackson Browne, Kirty MacColl, Dessie O’Halloran en nog vele anderen. Jackson Browne zingt het Bob Dylan nummer A Man of constant sorrow.
Cd: Sharon Shannon. Collaborations. (2010). Indi entertainment Indicd1.
Reelroads is een festivalband die Russische volksmuziek in een modern jasje heeft gestoken.  U hoort van hen het album Russian World Music.
Cd: Reelroads. Russian World Music (2009). www.realroad.spb.ru.
De groep Los de Abajo komt uit Mexico City en was oorspronkelijk een latin ska band.
Zij werd ontdekt door David Byrne (ex-zanger/compinist van Talking Heads) die de band contracteerde voor zijn Luaka Bop label. Hij beschreef de muziek als salsa punk. Inmiddels bestaat de groep uit 8 leden en heeft zij haar 7e album uitgebracht: Actitud Calle. De teksten zijn nog steeds politiek gevoelig, de muziek is wat meer eclectisch van stijl geworden.
Cd: Los de Abojo. Actitud Calle. (2010). Wrasse Records. Wrass269.
Pierre Bensusan kreeg in 2008 een onderscheiding van de Guitar Player Magazine lezers als beste wereldmuziek gitarist in de Verenigde Staten. Op zijn laatste cd Vividly wisselt hij verstilde gitaarsolo’s af met melodische liedjes.
Cd: Pierre Bensusan. Vividly. (2010). Dadgad  Music. DM 1012.

Samenstelling:
close
Om deze functionaliteit te gebruiken moet u zijn. Heeft u nog geen account, registreer dan hier.

Maak een account aan

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account? Registreer dan hier.

Pas het wachtwoord aan