De Nacht: Wereldmuziek | Concertzender.nl :: Radio
spinner

De Nacht: Wereldmuziek

zo 6 jul 2014 00:00 uur
Componist: Django Reinhardt

De nacht van de cross-over

In de loop der jaren heeft de Concertzender in Nederland veel wereldmuziek concerten opgenomen. Omdat wereldmuziek zo’n groot gebied bestrijkt met zoveel stijlen, hebben wij kasten vol bijzondere concerten uit alle continenten. Deze nacht staat in het teken van de cross-over, waarbij dit keer niet alle concerten in eigen beheer zijn opgenomen.
1. Yiddish Fest Moscow 15 maart 2014. Van onze vrienden in Moscow ontvingen we opnames van het Galaconcert van het Yiddish Fest in Moscow dat plaatsvond op 15 maart jongstleden. Hier trad een internationaal gezelschap op waar klezmer gemixt werd met onder andere rap, gospel, jazz en ska. Artiesten waren onder andere Joshua Nelson, Michael Winograd  en Frank London’s Klezmatics uit de VS, Josh Dolgin SoCalled uit Canada, Mark Kovnatskiy uit Duitsland, Forsphil uit Letland, Gennady Fomin uit de Ukraine, uit Rusland Psoy Korolenko en Alexey Rozov,en de groepen Opa en Dobranotch.
2. Concert van het Global Orchestra live in Beauforthuis Austerlitz op 2 maart 2012. Het Global Orchestra is het samenwerkings-verband tussen Flairck-voorman Erik Visser en de Gypsy Band Basily. Dit symfonisch zigeunerorkest bestaat uit een groot aantal virtuoze zigeunermusici en akoestische instrumentalisten uit binnen- en buitenland. Zij spelen slechts een paar zigeuner classics, waaronder Gypsy Swing van Django Reinhardt. Verder zijn er veel eigen nummers te horen, er is virtuoze muzikale acrobatiek op viool, balafoon, fluit en gitaar. Het enthousiasme van het orkest slaat over op het publiek zodat zelfs twee uur muziek niet lang lijkt.
3. In 2007 trad Wayan Balawan met zijn Trio op tijdens het Tong Tong Festivalin het Bintangtheater op het Malieveld in Den Haag. Gastmuzikant was Chris Hinze. Luistert U de komende 3 kwartier naar een mix van gitaarjazz en traditionele muziek.
4. In 2012 trad de Afrikaanse blueszanger Roland Tchakounté op in Vredenburg Leeuwenbergh, Utrecht. Hij werd hier begeleid door de voortreffelijke bluesgitarist Mick Ravassat en drummer / percussionist Mathias Bernheim. Opnametechnicus Wijnand de Groot.

Opnametechnicus Wijnand de Groot.

Samenstelling: