De Nacht: Wereldmuziek. | Concertzender.nl :: Radio
spinner

De Nacht: Wereldmuziek.

zo 30 aug 2015 01:00 uur
Componist: Astor Piazzolla

Met cd’s “Made in America”.

1. Red Hot + Latin.
De oorspronkelijke editie van Silencio=Muerte van Red Hot + Latin was een project georganiseerd in 1996 door de Red Hot organisatie in Los Angeles. Zij wilde geld ophalen om de verspreiding van aids in Amerika en in de Amerikaanse Latino gemeenschap tegen te gaan en riepen daarvoor ook de hulp in van muzikanten, kunstenaars, labels, uitgevers en muziekliefhebbers. In 2006 brengt de band een REDUX van de cd. uit. Er is veel veranderd in tien jaar, niet alleen in de muziek, maar ook in het begrip van aids in de Latino gemeenschap. De nummers op de originele Red Hot + Latin hebben de test van de tijd doorstaan en klinken nog steeds fris en spannend.
Cd. ‘Silencio=Muerte’ van Red Hot + Latin REDUX. Label: Nacional Records, Los Angeles (2006), code: NCL63474. Video
Spanish_Harlem_Orchestra.jpg2.  Spanish Harlem Orchestra.
De tweevoudig Grammy Award winnende Salsa en Latin Jazz band, zet de standaard voor excellentie voor authentieke, New York stijl, harde kern salsa. En of  ze nou in de studio, de concertzaal of  in de openlucht spelen, hun energie en muzikale precisie is voelbaar. Luistert u naar dertien muzikanten en vocalisten van wereldklasse, die op deze cd. een echte “Cuban – New York Style”  prestatie neerzetten.
Cd. United We Swing van het Spanish Harlem Orchestra. Label: Six Degrees, San Francisco (2007), code: 657036.1134-2.  Video
In the Tradition.jpg3. In the Tradition.
Dit is het derde album van het in Detroit gebaseerde Jazz Ensemble bekend als In The Tradition. Zij spelen een fusie van rechtlijnige jazz, Afrikaanse ritmes en Be Bop. Bij elke muziek uitgave wordt de visie van de band meer gedefinieerd. Het ensemble bestaat uit twaalf musici en vocalisten. Het is de band gelukt een prachtig album te maken in de studio’s van de Amerikaanse “Motor City”.
Cd.The Tradition Continues! van In the Tradition. Label: AFJ Music corp. Detroit, Michigan (2009), code: AFJ 1904. Video
Backspin.jpg4. A Six Degrees Ten Years Anniversary Project.
Om hun geboortedag te vieren, heeft het label Six Degrees artiesten gevraagd hun stempel op een aantal bekende nummers te zetten. Het resultaat is een cd met een twaalftal artiesten die nummers van wereldbekende collegae vertolken. Het resultaat: een percussie weergave van The Police’s ‘Spirits In The Material World’, een instrumentale versie van Lennon & McCartney’s ‘Julia’ en Herbie Hancock’sRockit’ in de handen van het duo dZihan & Karmien en nog negen anderen interpretaties. Dit is meer dan louter remixen; Six Degrees draaien de nummers 180º om hun as, en daar zijn ze goed in.
Cd. ‘Backspin’, A Six Degrees Ten Years Anniversary Project. Label: Six Degrees, San Francisco (2007), code: 657036.1132-2. Video
Imaginary Homeland.jpg5. Imaginary Homeland.
Na twee jaar op het platteland van Ghana zocht jazzcomponist David Rogers naar de verbindingen tussen landelijke muziek en polyritmische percussie. De resultaten van zijn zoektocht staan op deze cd. David Rogers is een innovatief componist, saxofonist en improvisator wiens muziek de Amerikaanse jazz-traditie en een scala aan wereldwijde invloeden heeft, van Appalachian folk tot Malinese gitaar riffs. David’s muziek is een combinatie van gecomponeerde melodieën en ingewikkelde contrapunt met vurige ritmes en improvisatie, en wordt beluisterd in zowel jazzclubs als Concertgebouwen.
Cd.Jump for George’ van Imaginary Homeland. Label: Jumbie Records, Keego Harbor, Michigan (2003), code: JMB 0002. Video
Southpaw Isle Steelband.jpg6. Southpaw Isle Steel band.
De unieke, ritme-gedreven muziek van Southpaw Isle bevindt zich ergens tussen jazz, klassiek, samba en calypso in. De groep is beroemd voor hoogwaardige prestaties waaronder de wereldpremière van ‘A Caribbean Christmas Mass’, van de uitverkochte optredens in de Detroit Symphony Orchestra Educational Concert Series, en van een optreden in de finale van het World Steelband Festival in Trinidad.
Cd. Southpaw Isla Steel band, ‘Live in concert with the music of Astor Piazzolla Plus 5′. Label: Jumbie Records, Keego Harbor, Michigan (2008), code: JMB 0009. Video