De Nacht: Wereldmuziek | Concertzender.nl :: Radio
spinner

De Nacht: Wereldmuziek

zo 3 jan 2016 01:00 uur

Dans de wereld rond. Zes uur lang dansen op muziek van de Rough Guide.

1. The Rough Guide to Cajun Dance.
Cajun is muziek uit het zuidwesten van Louisiana dat elementen mengt van Franse, Indiaanse, Spaanse, Afrikaanse en Keltische muziek. Cajun muziek heeft een eigen geluid vol violen, onstuimige accordeon en liedjes over liefde en liefdesverdriet. Het komende uur kunt u luisteren naar deze Cajun Dance.
Cd. World Music Network RGNET 1139.
Calypso and soca.jpg2. The Rough Guide To Calypso and Soca.
Maak een reis naar Trinidad, het laatste eiland van de Caribische eilandengroep en geniet van het meest opwindende Carnaval van het Caribisch gebied met deze Rough Guide to Calypso en Soca compilatie.
Cd. World Music Network RGNET 1040.

Belleydance cafe.jpg3. The Rough Guide To Bellydance Cafe.
Buikdansen heeft een slechte reputatie, maar in feite is het een oude danskunst. In het Arabisch is de dans bekend als "Raqs Sharqi" ("Oost-Dance") of "Raqs Beledi" ("Country Dance" of "Folk Dance"). Het wordt voornamelijk gespeeld en gedanst in het Midden-Oosten, dat zich uitstrekt tot in Turkije en Griekenland en een gedeelte van Syrië en Libanon. De muziek die wordt gebruikt kan heel veelzijdig zijn. The Rough Guide to Bellydance Cafe laat u dan ook een gevarieerd aanbod horen.
Cd. World Music Network  RG1185-2.
flamenco dance.jpg4. The Rough Guide To Flamenco Dance.
Flamenco dans is een gepassioneerde en expressieve kunstvorm die van oorsprong uit Spanje en is en is populair over de hele wereld. Het is een bruisende, levende traditie, geworteld in de zigeunercultuur met een diepe connectie met Andalusische flamenco, en combineert zang, gitaar en dans in deze bijzondere muziekvorm.
Cd. World Music Network RGNET1248.
mambo.jpg5. The Rough Guide To Mambo.
Mambo is een muziekstijl dat zijn oorsprong vindt in Cuba, die enorm is beïnvloed door de New York dancehalls en orkesten. Swingende hoorns brengen een origineel en opvallend Latijns dansgeluid. Het gouden tijdperk lag vooral in de jaren 50, maar de  mambo is populairder dan ooit vandaag – vooral in de salsa scène. The Rough Guide To Mambo is een uitzonderlijke collectie van de grote grondleggers en pioniers van deze stijl, zoals Pérez Prado, Machito en Tito Puente die mambo geschiedenis ontwikkelden. Ook hoort u huidige mambo kunstenaars, zoals Snowboy en Mamborama, die het genre verder ontwikkelen en vernieuwen.
Cd. World Music Network RGNET1136.
GH Tango revival.jpg6. The Rough Guide To Tango Revival.
Deze tango stroomt van energie en stijl. Op The Rough Guide to Tango Revival kunt u nieuwe tango’s van de clubs en dansvloeren uit Argentinië en daarbuiten horen, waarin de volgende generatie musici de tango spelen.
Cd. World Music Network RGNET1224.

Samenstelling: