spinner

De Vroege Wereld

za 24 mei 2014 05:00 uur
Componist: Paul Prenen

Met Cd’s van: Daud Khan (Tribute to Afghanistan) – Shura Lipovsky (Jiddische liederen) – The Imaginary Suitcase (Driftwood).

Tribute to Afghanistan
van Daud Khan.
Deze muziek wordt vooral beoefend in stedelijke gebieden en heeft in het verleden nauwe banden met Pakistan en India. Vele families van Afghaanse muzikanten hebben banden met Indische families. Ook bevat de taal veel Hindoestaanse woorden zoals raga en tala (de ritmische cyclus).
CD: ‘Tribute to Afghanistan’ van Daud Khan. Label: Felmay (2004).

shura lipovsky vaytinke.jpgShura Lipovsky.
Zij vertelt dat haar jonge jaren gevuld waren met Russische muziek, gedichten en Jiddische liedjes uit Oost-Europa. Sindsdien treedt Shura Lipovsky regelmatig op met Ensemble Novaya Shira, op nationale & internationale podia onder de titel ‘New Song’ met nieuwe Jiddische poëzie en composities van haarzelf en arrangementen van pianist Paul Prenen.
CD: ‘Vaytinke’ van Shura Lipovsky en het Ensemble Novaya. Label: Music & Words (2014), code: CUP8058.
The-Imaginary-Suitcase-Driftwood-artwork.jpgDe Imaginary Suitcase
Oftewel de Belgische Laurent Leemans, een intieme, maar ook donkere singer-songwriter. Hij heeft een diepe en veelzijdige stem die zowel kan strelen als krassen met bedrieglijk eenvoudige gitaarakkoorden in ultra melodische, dubbelzinnige songs. Drijfhout, is zijn vierde album in twee jaar.
CD: ‘Drift wood’ van The Imaginary Suitcase. 
http://theimaginarysuitcase.bandcamp.com/album/driftwood

Samenstelling: