De Vroege Wereld | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
logo
Search for:
spinner

De Vroege Wereld

za 13 dec 2014 07:00 uur
Componist: Langenberg

Met Cd’s van Fred McDowell (USA), Stephan Langenberg (Duitsland), Daby Touré & Ship McDonald (Mauritanië / USA).

Fred McDowell.

Dit zijn de eerste opnamen die gemaakt zijn van Fred McDowell, lang voordat "Mississippi" voor zijn naam werd geplaatst en lang voordat de Rolling Stones zijn "You gotta move" interpreteerde.  Het is het geluid dat Fred McDowell al speelde op zijn veranda en bij picknicks; met zijn vrienden en familie; zo nu en dan voor geld, maar altijd voor zijn plezier.
Cd: ‘The First Recordings’ van Fred McDowell. Label: Rounder (1997), code: 1718. Video
Stephan Langenberg.jpgStephan Langenberg.

Stephan Langenberg speelt accordeon en de bandoneon. Hij begeleidde chansonniers of popsterren bij studio-opnamen of concerten. Hij speelde jarenlang in diversen Duitse Symfonie- en Filharmonische Orkesten, de Staatsopera en begeleidde vele Duitse artiesten. Op deze Cd speelt hij in trio met gitaar en percussie.
Cd: ‘Carpe Diem’. Label: Oriente Musik (1999), code: RIEN CD 29. Video

Daby Touré ....jpgDaby Touré & Ship McDonald.
Zodra ze elkaar ontmoetten kenden ze elkaar. Gitarist en zanger Daby Touré groeide op in Mauritanië, West-Afrika en is momenteel een ster op podia in Frankrijk. Na een ontmoeting met Ship McDonald hadden beiden mannen direct een muzikale band met elkaar. Zij spelen Afrikaanse pop die meeslepend en pakkend is. Daby Touré’s teksten zijn zowel persoonlijke als politieke en worden zowel in het Engels als in verschillendde Afrikaanse talen gezongen.
Cd: ‘Call My Name’ van Daby Touré & Ship McDonald. Label: Realworld Records (2009). Distributie: XANGO Music. Videowebsite

Samenstelling:
close
Om deze functionaliteit te gebruiken moet u zijn. Heeft u nog geen account, registreer dan hier.

Maak een account aan

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account? Registreer dan hier.

Pas het wachtwoord aan