spinner

De Vroege Wereld

za 16 mrt 2019 07:00 uur

Met muziek van Abeer Nehme en Marcel Khalife (Libanon), The Gloaming (Ierland).

 

1-
‘Sing A Little’ van Abeer Nehme en Marcel Khalife.

Deze unieke samenwerking tussen Abeer Nehme en Marcel Khalife roept sentimentele en nostalgische emoties op. De muziek is onbegrensd in zijn melodieën. Enkele gaan terug naar de traditionele beats van het verleden, de jeugd van Libanon of naar de passie van een oude geliefde. Voor Abeer Nehme is zingen een wens en een blijvende bevlieging, zij wil zoveel mogelijk zingen en is zich bewust van de magie van haar stem. Marcel Khalife bespeelt de oud en het duo wordt begeleid door een symfonieorkest onder leiding van Michalis Economou.
Cd. ‘Sing A Little’ van Abeer Nehme en Marcel Khalife. Label: Nagam Records (2018), code: NR1022. Distributie: XANGO music  |  Video

2-
The Gloaming “3”.

The Gloaming bestaat uit vijf meesterartiesten, elk met een zeer succesvolle individuele carrière. Ze zijn samengekomen om nieuwe muziek te creëren die memorabele, hunkerende melodieën combineert in een vooruitstrevende stijl.
Hoewel het door de tradities van Ierland wordt geladen, is wat Gloaming met de structuren van Ierse muziek doet, allesbehalve eenvoudige nostalgie. De teksten komen voort uit de geschiedenis van de Ierse literatuur, oud en nieuw. De muziek wordt gespeeld met de autoriteit van virtuozen. Het resultaat is niet gehard door glans of sentimentaliteit. In plaats daarvan is het spookachtig en emotioneel geladen.
Cd. The Gloaming “3”. Label: Real World Records (2019), code: CDRW223 – [PIAS]  Benelux.  Video

 

Samenstelling: