spinner

De Vroege Wereld

za 30 mrt 2019 07:00 uur

Met muziek van Lindha & Fabia Kallerdahl (Zweden), Anghjula Potentini (Corsica), Animals, Wild and Tame (Zweden).

 

1-
‘The Thrill is Gone’ – Lindha & Fabia Kallerdahl.
Lindha Kallerdahl is beroemd om de opvallende ‘vrije’ manier waarop zij haar stem gebruikt. Pianist Fabian Kallerdahl is één van de meest gevraagde muzikanten in Zweden. Lindha & Fabian voeren bijzondere ‘vrije’ interpretaties uit van onder andere Duke Ellington en Stephen Sondheim, omringd door ‘vrije’ improvisaties.
Cd. ‘The Thrill is Gone’ – Lindha & Fabia Kallerdahl. Label: Hoob records (2017), code: hoobcd072.  |   XANGO music |  VIDEO

2-
‘Fiara’ – Anghjula Potentini.
‘Fiara’ (vlam) is een set van dertien liedjes in het Corsicaans. Anghjula Potentini vertelt over een Corsicaanse natuur die soms wordt misbruikt, en dorpen die hun charme van weleer hebben verloren. Ze houdt van de herinnering aan haar voorouders en zingt over hoop, liefde en passie. Een vlam die ze in ieder van ons graag zou willen aanwakkeren, belicht dit album van het begin tot het einde.
Cd. ‘Fiara’Anghjula Potentini. Label: Buda Musique (2009), code: 860180 | VIDEO

3-
‘Here’s To Us’ – Animals, Wild and Tame.
Een nieuw album ‘Here’s To Us’ van een nieuw kwartet: Animals, Wild and Tame uit Stockholm. Vier muzikanten scheppen een fantasiedier en raken verdwaald in de vertaling. Vier gezichtspunten die één fantasie creëren. Alle titels op dit album verwijzen naar hoofdstukken in een leerboek voor Zweden die ervoor kozen om het land te verlaten aan het einde van de 19e eeuw, dit alles volgens de auteur Vilhelm Moberg en zijn boek ‘The Immigrants’.
Cd. ‘Here’s To Us’ – Animals, Wild and Tame. Label: Hoob records (2018), code: hoobcd073.  |   XANGO music | VIDEO

 

Samenstelling: