spinner

De Vroege Wereld

za 27 apr 2019 07:00 uur

Met muziek van Olcay Bayir (Turkije/Anatolië), Röyksopp (Noorwegen), Deep Forest (Frankrijk)

 

1-
‘Rüya, Dream for Anatolia’ – Olcay Bayir.
De muziek van Olcay Bayir is een mengeling van haar Anatolische afkomst en de levendige, eclectische geluiden van Londen, dat nu haar woonplaats is. Muziek zit in het bloed van Olcay Bayir. Haar vader was een ‘ashik’, een dichter uit de Anatolische regio en hofleverancier van de orale cultuur.
Cd. ‘Rüya, Dream for Anatolia’ – Olcay Bayir. Label: Arc Music (2019), code: EUCD2827 | VIDEO

2-
‘Melody A.M.’Röyksopp.
Het Noorse duo Röyksopp debuteerde in 2001 met het fraaie album ‘Melody A.M.’  Ze hadden onverwacht veel succes met de titels Poor Leno, Remind me en (vooral) Eple, dat in diverse reclamespots en radio-jingles werd gebruikt. Ter gelegenheid van hun optreden op Lowlands in 2002 is het album opnieuw uitgebracht.
Cd. ‘Melody A.M.’ – Röyksopp. Label: Wall of Sound (2001), code: WALLCD027 | VIDEO

3-
‘Deep Forest’ – Eric Mouquet & Michel Sanchez.
Dit Franse duo populariseerde de zogenaamde “Global Pop”, ambient-muziek gecombineerd met etnische geluiden. Hun nummer Sweet Lullaby werd een grote hit en in de VS werden meer dan 2 miljoen Deep Forest-albums verkocht. In 2005 verliet Michel Sanchez de band om zijn solocarrière te beginnen. In 2008 bracht Eric Mouquet zijn eigen Deep album uit onder de naam ‘Deep Projects’. Hij vervolgde in 2013 met nog twee solo-wereldfusion-albums, ‘Deep India’ en ‘Deep Africa’.
Cd. ‘Deep Forest’ – Eric Mouquet & Michel Sanchez. Label: 550music Epic (1992), code : BK57840 |  VIDEO

 

Samenstelling: