spinner

Klankenstapper

vr 5 jun 2009 19:00 uur
Componist: Malando

Malando… de échte! Deel 7: “Nooit uitgebracht! 1”.

Het komt tegenwoordig niet meer voor… een orkest dat iedere week een half uurtje live voor de radio is te horen. Malando en zijn tango-rumba orkest presteerde dat, en wel 40 jaar lang. Daar is veel, héél veel muzikaal materiaal voor nodig en dat kwam natuurlijk niet allemaal op de plaat terecht. De zangers en zangeressen van Malando kwamen er op de plaat ook bekaaid van af. Van Detti Casoli en Wim van der Beek zijn zelfs helemaal geen plaatopnamen met Malando bekend.
Gelukkig zijn er van die fanatieke fans geweest die alles wat Malando deed nauwlettend volgden en/of op de band zetten. Daar gaat u nu van profiteren want deze en de volgende uitzending in de serie ‘MALANDO… de echte!’ is geheel gewijd aan bewaard gebleven materiaal dat nooit op de plaat terecht kwam. We zullen andermaal ontdekken dat Malando een zeer veelzijdig repertoire hanteerde om zijn wekelijkse programma’s te vullen en dat waren zeker niet allemaal tango’s – integendeel.
In deze eerste aflevering zullen we opnamen laten horen uit 1962 en ‘63. De compilatie van zwart/wit foto’s hierboven geeft ons een beeld van Malando vooral met het in ontvangst nemen van de vele prijzen die hij uit handen van bekende persoonlijkheden ontving voor zijn grote successen. De prijzen natuurlijk meestal voor eigen composities die wereldwijd bekend werden.

Samenstelling: