Klassieke Zaken | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
spinner

Klassieke Zaken

zo 18 mrt 2018 09:00 uur

Een Klassieke Zaken die het concertpodium voor een keer verruilt voor de theaterbühne – filmuziek van George Martin en musicalklanken van Leonard Bernstein. Maar niet helemaal – Javier Perianes maakte een nieuwe opname van Bartoks 3e pianoconcert.

CD-keuze uit het maandblad van de Vereniging Klassieke Zaken.

 

 

 G. Martin – The Film Scores and Original Orchestral Music

Noem de naam van George Martin (1926-2016) en 10-tegen-1 dat u meteen denkt “o ja – was dat niet de man achter de Beatles” – inderdaad, hij werd wel de 5e Beatle genoemd, en was hun producer. Maar hij was ook componist. Zo schreef hij het orkest-arrangement voor de Beatles-klassieker “Yesterday”. En filmmuziek – zoals die voor de Beatle-film Yellow Submarine. Ook schreef hij de muziek voor Schindler’s List, en de James Bond-film Live and Let Die. Wat dat betreft is hij te vergelijken met mensen als Henry Mancini, Paul Mauriat, Burt Bacharach, of in onze dagen John Adams en Hans Zimmer. Martin werkte destijds samen met Craig Leon, die nu een aantal van Martin’s composities heeft opgenomen met het Berlin Music Ensemble.

Berlin Music Ensemble
Craig Leon, dirigent
Cornelius Katzer, viool
Aaron Dan, fluit
Uitgave: Atlas Réalisations, ARCD008

 

 L. Bernstein – Symphonic Dances uit West Side Story

Dit jaar zou hij 100 geworden zijn – Leonard Bernstein. Een feestuitgave verzorgd door het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra en dirigent Chrtian Lindberg

Album: Bernstein – On The Waterfront, BIS2278

 

 

 B. Bartok – pianoconcert No. 3

Dirigent Pablo Heras-Casado maakte met de Münchner Philharmoniker en pianist Javier Perianes een nieuwe opname van Bartoks 3e pianoconcert.

Uitgave: Harmonia Mundi, 902262

 

Lees verder op de site van de Vereniging Klassieke Zaken…

 

Samenstelling: