Panorama De Leeuw | Concertzender.nl :: Radio
spinner

Panorama De Leeuw

wo 5 sep 2018 21:00 uur

Panorama de Leeuw XLVI: Reinbert de Leeuw wordt 80!

 

Thea Derks volgt het muziekspoor van Reinbert de Leeuw aan de hand van haar biografie Reinbert de Leeuw, mens of melodie

Zaterdag acht september 2018 wordt Reinbert de Leeuw 80 jaar oud. Dit heuglijke feit wordt gevierd met een uitgebreide hommage in het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam. Gevraagd wat hij het liefste zou willen horen, antwoordde De Leeuw: “Verras mij maar.” Het programma is dan ook niet bekendgemaakt, maar één ding staat vast: de sopraan Barbara Hannigan is van de partij. Binnenkort verschijnt de cd “Vienna: Fin de Sciècle”, waarop zij liederen zingt van onder anderen Arnold Schönberg en Alma Mahler, begeleid door De Leeuw.

Donderdag 13 september presenteert Thea Derks Een os op het dak: moderne muziek na 1900 in vogelvlucht, eveneens in het Muziekgebouw. In dit boekje voert zij de geïnteresseerde leek in kort bestek en heldere bewoordingen door de belangrijkste muzikale ontwikkelingen in de twintigste en eenentwintigste eeuw. – Anders dan in de meeste geschiedenisboeken schitteren componerende dames nu eens niet door afwezigheid.

Tip: als u via deze link de biografie van Reinbert de Leeuw aanschaft, steunt u kosteloos de Concertzender.

 

  1. Erik Satie. Socrate.

Barbara Hannigan, sopraan. Reinbert de Leeuw, piano.

 

  1. Sofia Goebajdoelina. Introitus, Concert voor piano en orkest.

Béatrice Rauchs, piano. Kyiv Chamber Players olv. Vladimir Kozhukhar.

 

 

Samenstelling, presentatie en techniek: Thea Derks

 

 

Samenstelling & presentatie: