Radio Rondje Evenaar | Concertzender.nl :: Radio
spinner

Radio Rondje Evenaar

wo 16 sep 2015 17:00 uur

Deel 11: Leven en wandel van Zorbás de Griek van Nikos Kazantzakis, gaat over de vriendschap van de schrijver met Alexis Zorbás. Ze ontmoeten elkaar in de haven van Athene. De schrijver probeert zijn writersblock te overwinnen, met een heel nieuw project.

Deel 11: ‘Leven en wandel van Zorbás de Griek’ van Nikos Kazantzakis gaat over de vriendschap van de schrijver met Alexis Zorbás. Ze ontmoeten elkaar in de haven van Athene. De schrijver probeert zijn writersblock te overwinnen, met een heel nieuw project.  
Op Kreta waar hij geboren is kan hij een bruinkoolmijn gaan exploiteren en Zorbas, die hij onderweg toevallig tegenkomt, wil hem graag helpen. De 2 mannen verschillen enorm: de intellectueel enerzijds en de impulsieve en levenswijze Zorbás anderzijds.
Waarom lezen? We twijfelen allemaal wel eens. Zorbás zou zeggen: ga er toch tegenaan en niet bang wezen, weg met dat halve werk. Over de muziek: geen Theodorakis, zoals in de film uit 1964 maar de sandouri waar Zorbas heel bedreven in was. 
Muziek:                           
Sandouri1. Pigi.
2. Wedding Procession dance.
3. Zeibekiko voor mannelijke dansers.
4. Like the city’s marble.
5. The tortelduif.
6. Azizie.
7. Taksim Huzam.
8. Weduwe.
9. Tender girl.
10. Tsamikos dans.
11. Zeibekiko.
12. Kiroglou dans.
13. I’m going down to hell.
14. Aishe.
15.Hassapikos, dans voor dag na de bruiloft. 
Nikos Kalaintzis, sandouri. 
[CD FM 679 Sandouri uit: CD Putumayo Greece]
Meer informatie: www.evenaar.net
Evenaar

Samenstelling & presentatie: