Radio Rondje Evenaar | Concertzender.nl :: Radio
spinner

Radio Rondje Evenaar

do 29 okt 2015 18:00 uur

Ons programma over boeken uit Literaire Reisboekhandel Evenaar in Amsterdam.
Deel 13: Amir Chitzan (Iran): ‘Hyena’s en de meisjes van maneschijn’.

Hoe is het om onder een streng Islamitisch regime te leven? Het verhaal wordt verteld door de jongen Siawash, die opgroeit in een Islamitisch gezin in Iran, waar alcohol wordt gedronken, klassieke muziek van Tsjaikovski, Bizet of Chopin wordt gedraaid. Maar ook moet hij als kleine jongen na schooltijd op straat schoenen poetsen om geld bij te verdienen. De Islamitische Revolutie begint oa. met boekverbrandingen, zoals bijbels en tora’s  Dan komen de openbare terechtstellingen van degenen die zich verzetten. Hun namen staan de volgende dag in de krant. Het boek geeft een beeld van de verschrikkingen, de executies, ten tijde van de Islamitische Revolutie in Iran, maar is daarnaast ook heel poëtisch.
Muziek: de cd Faryad, Masters of Persian Music.Uitv: Mohammed Reza Shajarian & Homayoun Shajarian, zang; Kayan Kalhor, kemmantsje; Hossein Alizadeh, tar. 
De muziek gaat over de strijd van vroeger en nu.  

Amir Chitzan (1960) heeft er twaalf jaar over gedaan om de indringende roman
‘Hyena’s en de meisjes van maneschijn’
te schrijven en gaat graag het gesprek aan over het Iran van zijn jonge jaren – dat hij in 1993 ontvluchtte – en het Iran van nu. In het Nederlands!

Donderdag 5 november 20.00uur de presentatie van dit boek door Amir Chitzan in Evenaar Singel 348 Amsterdam: u bent van harte welkom!
Meer informatie: www.evenaar.net
Evenaar

Samenstelling & presentatie: