Solta a Franga | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
spinner

Solta a Franga

vr 9 dec 2016 23:00 uur

Een feest zonder grenzen! Gemixt door DJ Safri: Beats The Middle East, vol. 3

 

DJ Safri blijft gefascineerd door de muziek uit het Midden Oosten en Noord-Afrika. Vandaar een derde deel in zijn ‘Beats The Middle East’ serie voor Solta a Franga.

Het is uiteraard al lange tijd chaotisch in die regio, en het einde is nog lang niet in zicht. Het heeft z’n effect op de muziek die er vandaan komt: rauw en met een ‘rafelrandje’. Een vlucht uit de bittere realiteit. Acid Arab uit Parijs combineert ‘westerse’ Acid House met melodieën en ritmes uit de Maghreb. De Syrische zanger Omar Souleyman heeft het westen laten kennismaken met de opzwepende ‘Dabke’ muziek. Anderen nemen dat over. En Islam Chipsy, een bruiloften-en-partijen keyboard speler uit Caïro, creeërt samen met twee drummers (EEK) een geheel nieuwe sound door traditionele Egyptische muziek te kruisen met Nintendo-achtige 8-bit electronica en ruige Batacuda drums. Het zorgt voor verwarring en uitzinnige trafrelen op de dansvloer!

 

01. King Ghazi presents Abu Sayah – Houran (Gilb-R Simple Tone Mix)

02. King Ghazi presents Abu Sayah – Houran (DJ Sotofett Versatile Mix)

03. Nickodemus & Alsarah – Alkoan Kulu Bidoor

04. Acid Arab – Medahat

05. Islam Chipsy – Moulid Sharara (feat. Mido Mazzika)

06. Jordanian Dabke (Dub Version)

07. Jordanian Dabke (Main Mix)

08. Acid Arab feat. Sofiane Saidi – La Hafla

09. Islam Chipsy – Trinity 2 (feat. EEK)

10. Gan Gah – Daâwa

11. Acid Arab feat. Rizan Said – A3ssifa

12. Imahran (Remix)

 

 

DJ Safri is een van de toonaangevende worldgrooves DJ’s van Nederland. Hij is gespecialiseerd in de zogenaamde ‘Urban World Music’, een unieke muzikale mix die traditionele ritmes en melodieën uit alle hoeken van de wereld combineert met de hotste hedendaagse clubsounds. Het resultaat is een onweerstaanbare globale smeltkroes, de perfecte soundtrack voor een steeds kleiner wordende wereld zonder grenzen!
Safri draait als DJ door het hele land, en soms daarbuiten.

 

DJ Safri website /  DJ Safri op Facebook

 

Samenstelling: