Solta a Franga | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
spinner

Solta a Franga

vr 8 sep 2017 23:00 uur

Een feest zonder grenzen! Gemixed door DJ Safri: CultureClash mix

 

Diep in het muzikale verleden van DJ Safri hield zich jarenlang het CultureClash project schuil. Het jaar was 1992. De wereld van de dansmuziek was in die tijd behoorlijk opgeschud door de opkomst van House en Techno. Safri was daarin al actief als DJ en producer, onder diverse pseunoniemen. Maar tegelijkertijd werkte hij aan een heel nieuw project, waarbij de kille elektronische geluiden van techno werden ingewisseld voor meer organische en ‘wereldse’. Dat deed hij samen met Arno Peeters (a.k.a. Tape TV) en Richard van der Giessen (a.k.a. DJ White Delight).

Op verzoek van het platenlabel Irdial Discs uit London, dat bekend stond om zijn onconventionele electronische dansmuziek, maakten zij een radio mix van een uur met eigen muziek. Die werd in de regio London uitgezonden, en later ook in Berlijn, Denemarken en in ons eigen land bij de VPRO. Hoewel verschillende platenlabels interesse toonden om de muziek uit te brengen, kwam dat er uiteindelijk niet van. De tapes verdwenen in een la en de drie makers gingen ieder hun eigen weg.

Nu, 25 jaar later, komt het project definitief uit die la. Het wordt alsnog uitgebracht door het nieuwe Britse ‘Lost Futures’ label (hoe toepasselijk), die het omschrijft als “timeless”, “otherworldly, ambitious and optimistic”.

Het bleek ook een soort blue-print van hetgeen Safri zich jaren later (vanaf 2003) als DJ volledig op ging richten: exotische dansmuziek uit verre oorden, al dan niet gemixt met electronica. Bij Solta a Franga nu een non-stop gemixte versie van CultureClash, in dezelfde lijn als de originele radio mix uit 1992.

Het album is vanaf 3 november te koop op dubbel vinyl, digitaal en -jawel- audio cassette.

 

01. Mama Africa
02. U.U. Inlands (Halal edit)
03. Zitarz
04. Never Take A Wrong Turn When You’re In The Jungle
05. Ama-Zone
06. Sultan Groove
07. Bad Dream
08. Asian Approach
09. Mystic (House Dub)
10. Khöömiy (Dub)
11. Yatiyaña

 

DJ Safri is een van de toonaangevende worldgrooves DJ’s van Nederland. Hij is gespecialiseerd in de zogenaamde ‘Urban World Music’, een unieke muzikale mix die traditionele ritmes en melodieën uit alle hoeken van de wereld combineert met de hotste hedendaagse clubsounds. Het resultaat is een onweerstaanbare globale smeltkroes, de perfecte soundtrack voor een steeds kleiner wordende wereld zonder grenzen!
Safri draait als DJ door het hele land, en soms daarbuiten.

www.djsafri.com
Solta a Franga op Facebook

 

Samenstelling: