Thema | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
Search for:
spinner

Thema

wo 10 apr 2024 20:00 uur

Samuel Andreyev.

Deze uitzending van het programma Thema draait om de componist, singer-songwriter, dichter, docent, interviewer en podcastmaker Samuel Andreyev (zie foto).

Samuel Andreyev werd geboren in 1981 in Canada in de provincie Ontario. Op zijn vijfde begon hij met vioollessen. Aan het Conservatoire royal de musique de Toronto studeerde hij cello, hobo en compositie. Van 2003 tot 2005 studeerde hij compositie bij Allain Gaussin aan het conservatorium van Savran in Frankrijk en vervolgens vanaf 2006 bij Frédéric Durieux aan het Conservatoire national supérieur de musique et de danse de Paris.  Tegenwoordig geeft hij les aan het Strasbourg Center van de Universiteit van Syracuse en de Hochschule für Musik in Freiburg.

Als docent is Andreyev op meerdere fronten actief. Niet alleen geeft hij klassikaal les aan muziekopleidingen, hij heeft ook een goed bekeken YouTube-kanaal opgezet, waar hij werken analyseert van uiteenlopende componisten als Varèse, Ives, Webern, Bartók, Ruth Crawford Seeger, Stockhausen, Feldman, Ligeti, Ferneyhough en Holliger. Fascinerend is ook de video waarop hij zichzelf filmt terwijl hij luistert naar het zes uur durende Tweede strijkkwartet van Morton Feldman.

In popmuziekkringen baarde hij opzien met zijn analyse van Captain Beefhearts legendarische album Trout Mask Replica en met zijn interviews met de leden van The Magic Band.

Behalve muziek van Andreyev zelf horen we in het programma Thema ook werk van Captain Beefheart & His Magic Band, Michael Finnissy en Brian Ferneyhough.

 

Programmagegevens:

Captain Beefheart & His Magic Band – Frownland

Samuel Andreyev – Strasbourg Quartet

Michael Finnissy – À propos de Nice

Michael Finnissy – Folklore II

Brian Ferneyhough – Carceri d’invenzione

Samuel Andreyev – Vérifications

Samuel Andreyev – Music with no Edges

Samenstelling:
close
Om deze functionaliteit te gebruiken moet u zijn. Heeft u nog geen account, registreer dan hier.

Maak een account aan

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account? Registreer dan hier.

Pas het wachtwoord aan