Wereldmuziek Actua | Concertzender.nl :: Radio
spinner

Wereldmuziek Actua

vr 21 nov 2008 18:00 uur

Actuele gebeurtenissen…The Cajun Company.

Eén van de beste Cajun-formaties The Cajun Company buiten de VS presenteert hun derde CD ‘La Prairie Ronde’ op 28 november in de Tobbe in Voorburg. 
The Cajun Company bestaat ruim 15 jaar. Onder leiding van Bas van der Poll verwierf de band zich een plaats aan de top van de Europese Cajun-scene. In de loop der jaren ontvingen zij vele Europese en Amerikaanse awards waaronder de prestigieuze CFMA-Award voor hun tweede CD "La Robe de Rosalie". Verder werden zij uitgeroepen tot beste Europese Cajun band. Het repertoire van ‘The Cajun Company’ bestaat uit traditionele Cajun muziek: "dancehall classics", zeldzame "fiddle tunes" en oude "creole songs". Het motto van de band is: Traditioneel, zo dicht mogelijk bij de roots. Ze zwichten dan ook niet voor de verleiding om meer eigentijdse instrumenten en arrangementen in het repertoire en de benadering op te nemen. De band wil spelen op de manier zoals de cajuns het begin vorige eeuw deden! Zo worden de swingende two-steps en hartverscheurende walsen gezongen in het oorspronkelijke cajun-frans. De bezetting is zoals in de 20-er en 30-er jaren in Louisiana gebruikelijk was: cajun-accordeon, akoestische gitaar, fiddle en ‘tit fer’ (triangel). 
Het 4-tal geniet in de VS behoorlijke bekendheid en wordt om hun traditionele en pure benadering van de Cajun zeer gewaardeerd. In Nederland blijft die waardering enigszins achter. Hopelijk brengt de nieuwe CD ‘La Prairie Ronde’ hierin verandering.  Deze derde CD werd opgenomen in Louisiana en net als de tweede geproduceerd door de Amerikaanse Cajun-grootheid Dirk Powell. Op de CD staan weer prachtige Franse en Creoolse melodieën. De presentatie op 28 november bestaat uit een akoestisch optreden. Straks meer info. Eerst tijd voor muziek van de CD.
Meer info en verwijzingen naar de muziek vindt u op de website van de band www.cajuncompany.net.

Samenstelling: