Wereldmuziek Actua | Concertzender.nl :: Radio
spinner

Wereldmuziek Actua

vr 28 nov 2008 18:00 uur

Actuele gebeurtenissen… Tarhana en Di Gojim.

Vandaag aandacht voor een concert dat vanavond plaatsvindt in het BIM-Huis in Amsterdam. Daar ontmoet de Nederlandse formatie ‘Tarhana’ het Indiase percussiegezelschap ‘the Rhythm of Rajastan’. Dit in het kader van het grote ‘India festival’ waar we u eerder al over berichtten. Eerder deze maand al verscheen de eerste officiële cd van Tarhana. Tarhana, de band rond Sjahin During, bracht begin deze maand hun eerste officiële CD uit, Mundus. Tarhana noemt zichzelf ‘Nomads in Music’, dat verwijst naar de achtergronden van de muziek waaruit de groep put: muziek uit de Balkan en uit Turkije, vermengd met Nederlandse en overige westerse elementen. De zigeunermuziek uit de Balkan en Turkije heeft historische banden met de regio van de zigeuners in Rajasthan en de aangrenzende regio in Pakistan. De musici van ‘Rhythm of Rajasthan’ komen regelrecht voort uit deze tradities. Het concert is vanavond in het BIM-Huis en begint om 20:30 uur. Meer informatie kunt u vinden op
www.indiafestival.nl.
Al in 1988 opgericht zijn dit zo’n beetje de pioniers van de Nederlandse klezmermuziek. Na zeer uiteenlopende theaterprogramma’s en familievoorstellingen brengen zij in december het programma ‘Chanouka’. Di Gojim vertelt hierin het verhaal van Chanouka door de eeuwen heen, aan de hand van liedjes en anekdotes. Vanaf  4 december te zien in twee synagoges en twee kerken    Chanouka is het Joodse feest van de lichtjes. Het feest waarin de herovering van de heilige tempel in Jeruzalem, ruim 2000 jaar geleden, wordt gevierd.  Cadeautjes voor kinderen en lekker eten staan centraal. Di Gojim vertelt het verhaal van Chanouka door de eeuwen heen, aan de hand van liedjes en anekdotes.
De Chanouka-toer start op 4 december en speelt op de volgende data
Speeldata en locaties:  
4-december:    Groningen Synagoge   20.00 u. 7-december:    Leeuwarden Synagoge 11.00 u. 14-december:  Veenhuizen Koepelkerk 15.30 u. 16-december:  Gouda Gouwekerk 21.00 u.(vrij entree)  
Voor meer info over de band verwijzen we naar de website www.digojim.nl

 

Samenstelling: