Wereldmuziek Actua | Concertzender.nl :: Radio
spinner

Wereldmuziek Actua

vr 19 dec 2008 18:00 uur

Actuele gebeurtenissen… La Vie en Rose.

‘Lucus Amor’s band ‘La Vie en Rose’ is een vrolijke club muzikanten die een aanstekelijke en zeer dansbare wereldmix maakt waarin er van alles aan elkaar wordt geplakt. Sfeervol, ernergiek en vooral met enorm plezier. Dit getuigt de live-dvd die onlangs verscheen ‘Senso – Live at the Achterhoekspektakeltoer’. Een dvd die grotendeels is opgenomen tijdens de ’Achterhoek spekteltoer’ afgelopen zomer.
Zelf omschrijft ‘La Vie en Rose’ haar muziek als ‘Global music’, een wereldreis langs continenten, dansbaar en bijzonder’. In de 16 jaar dat deze reizende wereldmuziekgroep bestaat, stond het op tal van festivals in binnen en buitenland. In Frankrijk, Spanje, Duitsland, België, maar ook in Zwitserland  en China maakte de feestelijke wereldmuziek van La vie en Rose faam. Zes cd’s en drie videoclips later, toeren ze nog steeds rond de wereld.
Oprichter violist Lucas Amor woont sinds 2004 in Frankrijk en Nederland. Hij heeft al een lange staat van dienst in allerlei bands als hij in 1992 een nieuwe groep mensen zoekt om mee samen te spelen met zijn reportoire van "global world music". Op het landjuweel in Ruigoord bouwt hij samen met vrienden verleidingscafe " LA VIE EN ROSE" een soort nachtcafé met live muziek en een Indiaanse sauna. Daar ontmoet hij percussioniste Sylvia van Swieten accordeoniste Bernadette Huybregtse waarmee hij later La Vie en Rose opstart. Al snel verschijnt de eerste CD in eigen beheer ‘Nomad Music’ gevolgd door een tweede,  ’Mama La Terre’ in 1995.  Optredens op festivals en toernees volgen waaronder een tournee naar China in1999, drie tournees naar Spanje en heel veel optredens in Frankrijk.
In Wereldmuziek Actua laten we muziek horen van zwoel zonnige en opzwepende muziek verzameld op de overzichts-cd ‘Blue Gold’.
Wie meer informatie wil over de band kan gaan naar de website www.lavieenrose.tv

Samenstelling: