Wereldmuziek Actua | Concertzender.nl :: Radio
spinner

Wereldmuziek Actua

wo 14 jan 2009 11:00 uur

Actuele gebeurtenissen… het derde ‘Molote’s Fiesta’ in Utrecht en Thijs Borstens ‘Weg van Cuba’.

Het concept van Molote’s Fiesta’s is even eenvoudig als succesvol: de juiste muziek op de juiste plek. Live Cubaanse improvisatiemuziek van Molote’s band met internationale gastartiesten, in een sfeer van interactie met het publiek, dansen tot je erbij neervalt, genieten van een verse mojito en authentieke tapas in een Spaanse club die voor deze gelegenheid verandert in een Caribische nachtclub. Op de eerste ‘Fiesta’ al voltrok zich een waar feest op het podium. Sommige musici leerden elkaar daar pas kennen. Er ontstond een ware show die het publiek aan het dansen kreeg, maar ook minder danslustige muziekliefhebbers hadden een topavond.
De motor achter deze fiesta’s zijn de uit Cuba afkomstige trombonist Alberto Muñoz Martinez beter bekend als Molote en Caron Muñoz Honold. Molote heeft aan de wieg gestaan van twee legendarische bands: de Afro-Cuban All Stars en de Buena Vista Social Club. Als jongste muzikant tijdens de eerste gezamenlijke tour stond hij naast mensen als Ry Cooder, Ibrahim Ferrer, Omara Portuondo en Compay Segundo. Met beide bands tourt hij over de hele wereld om uiteindelijk in 2001 in Nederland een vaste stek te vinden. Hier ontwikkelt hij zich verder tot soloartiest van wereldformaat, brengt twee CD’s uit en organiseert cross-over projecten waaruit twee bands voortkomen: Molote’s Piquete en Black Tulip.
Verder is Molote te horen in Thijs Borstens ‘Weg van Cuba’. In deze theaterproductie reist muziek-/theatermaker Thijs Borsten met een videocamera naar Cuba om er op zoek te gaan naar het hart van de Cubaanse muziek. In Cuba ontmoet hij de Cubaanse trombonist Molote. Molote laat Thijs kennis maken met de muziektraditie en de bijzonderheden van het land. Later, als Molote zich in Nederland heeft gevestigd, ontmoeten zij elkaar weer en blijkt dat de reis en de ontmoeting bijzondere verhalen, mooie beelden en prachtige muziek opleveren voor een theatervoorstelling. De voorstelling ‘Weg van Cuba’ loopt al een tijdje maar is de komende maanden nog te zien in verschillende theaters. Ga voor meer info naar www.trapperdetrap.nl

Samenstelling: