Search for:
spinner

Rewire festival 2024

di 26 mrt 2024
Thema: Crosslinks

Op de Concertzender vind je veel opnamen van het Rewire Festival. Rewire presenteert ook dit jaar weer een breed programma met de focus op hedendaagse elektronische muziek, neo-klassieke muziek, new jazz, experimentele pop, geluidskunst en multidisciplinaire samenwerkingsverbanden. Ga er vooral live naartoe, van donderdag 4 tot en met zondag 7 april. Helaas hebben we het intern niet rond kunnen krijgen om dit jaar opnamen te maken.

Als we een kleine greep doen uit het veelzijdige aanbod tijdens Rewire, dan zien we op het programma onder andere namen als Ben Frost, Jenny Hval, het Japanse GOAT, Sunn O))), Autechre en Oneothrix Point Never staan. Maar het festival besteedt naast deze grote namen in de hedendaagse muziek vooral veel aandacht aan artiesten die zich in de achterhoede manifesteren als toonaangevend. Check het hele programma op www.rewirefestival.nl.

En luister naar Kaap Gonzo van woensdag 13 maart, met daarin onder andere aandacht voor Rewire 2024.

 

Eerder op de Concertzender

Het MAZE Ensemble staat meerdere keren geprogrammeerd tijdens Rewire. Evenals Annea Lockwood. In Concertzender Live van maandag 17 oktober 2022 kunt u luisteren naar een opname in Den Bosch, waar MAZE een compositie van Lockwood uitvoert.

 

En zeker de moeite waard is het Thema-programma van maandag 10 september 2007. Daarin twee uur lang werk van Annea Lockwood.

 

Regelmatig kwam bij de Concertzender de Crosslinks-redactie in actie. Want hoe mooi is het, om in die achterhoede concerten te mogen registreren. De afgelopen jaren hebben we dan ook prachtige opnamen kunnen maken. Klik hier door naar ons aanbod van concertregistraties.