Search for:
spinner

Roots aan de Zaan (2): Lorcan Mac Mathuna in Zaandam

di 20 nov 2018

Mathuna, Bracken en Tourish

Een jaar geleden besteedden we al aandacht aan de Ierse zanger en componist Lorcan Mac Mathuna. Goed nieuws: op vrijdag 21 december vanaf 20.15 speelt Mac Mathuna met Daire Bracken (viool) en Martin Tourish (accordeon) exclusief voor Folk aan de Zaan, in zaal De Kleine Waarheid in Zaandam. En het wordt nog mooier, want de Concertzender mag een vrijkaartje weggeven!

Lorcan Mac Mathuna is een vernieuwer die de traditie trouw blijft. Zijn zang is gebaseerd op de sean-nos, een traditionele, sterk geornamenteerde zangstijl met krachtige melodieën. Maar Mac Mathuna voegt daar instrumenten aan toe, zowel uit de Folktraditie als een klarinet en electronica. Het resultaat past binnen het kader van de Ierse folk, maar de invloed van klassieke muziek, rock, pop, jazz en zelfs avant-garde zijn hoorbaar. Mac Mathuna kiest dezelfde aanpak0 voor zijn teksten, waarvoor hij put uit oeroude gedichten in Gaelic, die hij aanvult met eigen werk.

Gratis naar Lorcan Mac Mathuna? We geven een kaart weg!
Stuur voor 15/12 een mailtje naar de Concertzender o.v.v. “Lorcan”.

Om vast in de stemming te komen voor het concert herhaalt de Concertzender op 20 december de uitzending van Folkit! van vorig jaar.

Concert
Lorcan Mac Mathuna, Daire Bracken en Martin Tourish op
Vrijdag 21 december 2018 aanvang 20:15 in De Kleine Waarheid, Zaandam