Search for:
spinner

Roots aan de Zaan

di 20 nov 2018
Thema: Algemeen
Genre: Folk

In Disc-Cover van November: Gryphon

Vier jonge Britten met een goed idee: het komt wel vaker voor. Maar als vier folk-muzikanten begin jaren grijpen naar een harpsichord, harmonium, fagot, een kromhoorn en recorders (blokfluiten) wordt snel duidelijk dat er iets bijzonders aan de hand is. Gryphon is geboren. De band legendarische speelt op 1 december in Zaandam.

In 1974 neemt de band albums op als Midnight Mushrumps en Red Queen to Gryphon Tree en staat de groep in het voorprogramma van YES tijdens hun wereldtournee.

De albums Raindance en Treason volgen al snel. Maar de klad komt erin. Hoofdcomponist Richard Harvey verlaat de groep en de andere bandleden gaan hun eigen weg. Tot begin deze eeuw, als de vrijwel originele band plots op het podium staat voor een reĆ¼nie, die een vervolg krijgt. En nu is er zelfs een gloednieuw album: Reinvention!

Gryphon komt eenmalig naar Nederland. Op zaterdag 1 december zijn ze up close and personal te bewonderen in De Vermaning in Zaandam.

Gratis naar Gryphon? We geven een kaart weg!
Wil je dit unieke concert gratis bijwonen? De Concertzender mag een kaart weggeven. Mail ons voor 28 november en wie weet ben je de gelukkige.

Waar?
Zaterdag 1 december 2018, vanaf 20:15 in DE VERMANING, Westzijde 80, Zaandam.