spinner

Sir Stephen Cleobury

ma 16 mrt 2020
Thema: Oud
Genre: Barok

We zitten alweer middenin de passietijd en elk jaar besteedt Geen dag zonder Bach aandacht aan een aantal uitvoeringen van Bach’s Matthäus Passion en de Johannes Passion.

In de komende afleveringen, van 16 t/m 18 maart, kunt u bij Geen dag zonder Bach luisteren naar de Matthäus Passion van The Choir of King’s College, Cambridge en The Academy of Ancient Music onder leiding van de betreurde Sir Stephen Cleobury.

Stephen Cleobury was al erg ziek toen hij in 2019 deze versie op CD opnam. Stephen was 37 jaar lang dirigent van King’s College en voerde dus vorig jaar de Matthäus Passion voor het laatst uit. Dat deed hij eigenlijk gelijk aan hoe Bach dat deed aan de Thomasschule, met het jongenskoor van King’s College. In september 2019 nam hij afscheid van het koor en hij overleed op 22 november jl, in York, op de feestdag voor St. Cecilia, de beschermheilige van muziek en musici.

Deze CD is op 13 maart jl. postuum uitgebracht. Van maandag 16 t/m woensdag 18 maart kunt u in ‘Geen dag zonder Bach’ 3 dagen lang luisteren naar deze mooie uitvoering.

Met dank aan PIAS/Ko Faassen.