spinner

Sound the trumpet, strike the viol!

vr 8 mrt 2019

Programmamaker Kees Koudstaal gaat in maart 2019 aan de slag met nieuwe uitgaven van Oude Muziek voor zijn programma Sound the Trumpet, Strike the Viol!

Hij vertelt: sinds 2016 stel ik voor de Concertzender elk twee weken een aflevering samen van het programma Sound the Trumpet, Strike the Viol! Als eigenaar van een onafhankelijke internet CD-winkel gespecialiseerd in Oude muziek, kom ik vaak als eerste in aanraking met de mooiste cd-producties. Het geeft me een kick daaraan via de Concertzender aandacht te kunnen geven. In de reacties die ik krijg, proef ik altijd waardering voor het programma. Het maakt dat ik graag een keer per twee weken een volle dag inruim om laatste ontdekkingen en voorkeuren via de Concertzender met de luisteraars te delen.

De eerste aflevering van de maand maart (zondag 3 maart) vulde ik onder andere met muziek van Wacław z Szamotuł, Antonio Ripa en Thomas Haigh. Ingetikt via de zoekmachine van de Concertzender kwamen hun namen niet tevoorschijn.

Op 17 maart zal muziek van bekende componisten als Heinrich Schütz, Johann Sebastian Bach en Luigi Boccherini die de revue passeren. De wetenschap dat met ik met die muziek luisteraars naar de Concertzender zal weten te verrassen geeft zoveel motivatie dat ik graag doorga met het samenstellen en presenteren van Sound the Trumpet, Strike the Viol!

Luisteren
Op zondag 17 maart 2019 van 12 tot 13 uur.