spinner

Tumo Center for Creative Technologies

wo 17 okt 2018

In Electronic Frequencies op woensdag 24 oktober om 23:00 uur doet Roland Kuit verslag van een workshop met studenten aan de Tumo Center for Art and Technology in Yerevan in Armenië. Met als onderwerp: How to create a sound art installation?

Ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van de oprichting van de Eerste Armeense Republiek, vindt in Yerevan de “International Contemporary Art Exhibition: Armenia 2018. Soundlines of Contemporary Art” plaats. Meer dan vijftig internationale kunstenaars exposeren op zeven verschillende locaties in de stad.

De Nederlandse componist-klankkunstenaar Roland Kuit is voor deze gelegenheid uitgenodigd om in het Khachaturian Museum (zie foto) te exposeren. Hiernaast zal hij leerlingen van het TUMO Center for Art and Technology begeleiden in het creëren van een groepsexpositie.

Gedurende het ICAE2018 in Yerevan, worden er in een aantal vooraanstaande kunst instituten verscheidene workshops gegeven. Zo ook in het Tumo Center for Creative Technologies.

Roland Kuit doet op woensdag 24 oktober in Electronic Frequencies verslag van deze creative hub in het Tumo Center for Creative Technologies in Yerevan. Op dit instituut worden de jonge studenten nieuwe kunstvormen aangereikt d.m.v. teaching labs.

SOUND MAPPING YEREVAN: And how to create a sound art installation?

Hoe gewaar zijn we van de geluiden om ons heen? Componist en klankkunstenaar Roland Kuit verzorgde een learning lab. De lessen gaven de studenten inzicht hoe klanken van steden in kaart te brengen. Even geen ‘oortjes’ in via de mobiele telefoon. Wel met een recorder in de hand op ontdekkingsreis en het ervaren van de klanken op verschillende locaties in Yerevan. In dit geval vooral van in het metro stelsel in Yerevan.

Klik hier door voor meer informatie over SOUND MAPPING YEREVAN in Electronic Frequencies van woensdag 24 oktober 2018.