spinner

Wat speelt er?

wo 17 okt 2018
Thema: Algemeen

Beste luisteraars, u kent het vast wel: keuzestress! Het kan zo maar ontstaan, bv. door het overweldigende media-aanbod bij u thuis. NPO, Spotify, Radio 4, Netflix bieden allemaal overheerlijke hapklare mediabrokken. En dan heb ik het nog niet eens over de wat moeilijker verteerbare kost: de longreads en de podcasts van NRC, de Correspondent en de Groene.

Dus wat te doen als u even tijd over hebt? Nou ik weet het wel, ook al bezorg ik u daarmee nog meer keuzestress: Lotte Lenya. Momenteel zenden wij een prachtige radiodocumentaire over haar uit. De serie bestaat uit twee delen en is gemaakt door onze Amerikaanse programmamaker en pianist Guy Livingston.

De documentaire vertelt het verhaal van de Oostenrijks-Amerikaanse actrice en zangeres Lotte Lenya. U hoort over het Berlijn uit de jaren twintig, over haar relatie met Kurt Weill en over New York in de jaren vijftig. Uniek is het materiaal dat Guy gebruikt: de basis wordt gevormd door recent gedigitaliseerde interviews met Lenya. Dit keer dus veel gesproken woord bij de Concertzender, maar we maken graag een uitzondering! De documentaire wordt financieel ondersteund door de Kurt Weill Foundation uit New York, en dus ook uitgezonden aldaar.

Wanneer?

American Highways: Lotte Lenya
Deel 1 is uitgezonden op vrijdag 12 oktober en is hier terug te luisteren:

 

Deel 2 is uitgezonden op vrijdag 19 oktober en is hier terug te luisteren:

 

En, weet u het al? Gaat u luisteren? Of wordt het toch een Netflixbinge? Ik ben benieuwd…

Sem de Jongh, directeur Concertzender