spinner

X-Rated eert Arjen Grolleman

za 18 jan 2020
Thema: Crosslinks

Vaste luisteraars weten het: elke aflevering van X-Rated wordt opgedragen aan Arjen Grolleman. In januari 2020 is het 10 jaar geleden dat Arjen door een tragisch ongeluk in huis om het leven kwam. Zijn pupil, geestverwant, opvolger en partner in crime Bob Rusche eert Arjen Grolleman tijdens een speciale uitzending van X-Rated op 19 januari.

Wegbereider
Grolleman stond aan de wieg van X-Rated, dat begon bij het legendarische radiostation Kink FM. Vanaf de eerste week in 1995 klonk op Kink FM het radioprogramma X-Rated, waarvan Arjen het geluid en het gezicht werd. Na het einde van Kink FM vond X-Rated onderdak bij de Concertzender, waar het nu elke zondagavond tussen 21 en 23 uur te horen is. Bob Rusche is vanaf 1999 betrokken bij dit programma voor eigenzinnige elektronica, ambient en avant-garde. Tijdens de episode van X-Rated op zondag 19 januari haalt Bob herinneringen op aan Arjen, met een aantal van zijn favoriete muziekstukken.

Luistertip
Benieuwd naar experimentele, avant-garde, industrial, ambient en elektronische muziek? De uitzending van X-Rated geven u in krap 120 minuten, iedere zondagavond, een prachtig inkijkje, aan de hand van de beste gids; Bob Rusche. Luister dus naar X-Rated: dan is uw zondagavond nooit meer hetzelfde!

Luisteren
En het eerbetoon aan Arjen Grolleman is in X-Rated, van 19 januari 2020 van 21 tot 23 uur.