spinner

Acoustic Roots

vr 17 mei 2019 21:00 uur

Deze keer in Acoustic Roots het 2e deel van het concert van ‘Sklamberg & the Shepherds’ dat we op 7 februari 2019 opnamen in Joods Cultureel Centrum MerkAz in Utrecht.

 

Lorin Sklamberg (USA), Polina en Merlin Shepherd (UK) zijn oude bekenden van de Concertzender. In het voorjaar van 2018 was Acoustic Roots te gast in de Synagoge van Delft waar ze optraden.

Op 7 februari 2019 trad het klezmer trio ‘Sklamberg & the Shepherds’ ditmaal op in het Joods Cultureel Centrum MerkAz in Utrecht.

In deze aflevering van Acoustic Roots deel 2 van de registratie van dit concert, aangevuld met delen en een interview dat Karin van den Boogaert in 2018 met hen had. Deel 1 was te horen in het programma Concertzender Live, in het uur vóór Acoustic Roots.

Het plafond van de sjoel van de synagoge/MerkAz in Utrecht

 

Sklamberg & the Shepherds combineren traditioneel en nieuw gecomponeerd Jiddisch en Russisch gezang met klezmer en zuid-mediterrane muziek. Lorin, Polina en Merlin vertegenwoordigen drie naties hoewel hun families uit zeer nabije geografische locaties komen.

Aan het einde van de 19e eeuw emigreerden de overgrootouders van Merlin uit Oekraïne en Roemenië om te ontsnappen aan pogroms en een betere wereld in Europa te zoeken. Lorin’s voorouders emigreerden van een klein stadje in de Oekraïne naar de Verenigde Staten. De grootouders van Polina ontsnapten uit de Sho’ah door te vluchten uit Kiev en Odessa naar Siberië. Beïnvloed door verschillende culturen en met behoud van de stijlen, spelen ze origineel en traditioneel materiaal met veel vrijheid en spontaniteit.

Voor deel 1: lees en luister hier

 

 

Samenstelling: