spinner

Concertzender Live

vr 17 mei 2019 20:00 uur

Registratie van het klezmer trio ‘Sklamberg & the Shepherds’ die op 7 februari 2019 optraden in het Joods Cultureel Centrum MerkAz in Utrecht.

 

Lorin Sklamberg (USA), Polina en Merlin Shepherd (UK) zijn oude bekenden van de Concertzender. In het voorjaar van 2018 was Acoustic Roots te gast in de Synagoge van Delft waar ze optraden.

Op 7 februari 2019 trad het klezmar trio ‚ÄėSklamberg & the Shepherds ditmaal op in het Joods Cultureel Centrum MerkAz in Utrecht.

In deze aflevering van Concertzender Live én in het opeenvolgende uur van Acoustic Roots de registratie van dit concert, aangevuld met delen en een interview dat Karin van den Boogaert in 2018 met hen had.

 

Sklamberg & the Shepherds combineren traditioneel en nieuw gecomponeerd Jiddisch en Russisch gezang met klezmer en zuid-mediterrane muziek. Lorin, Polina en Merlin vertegenwoordigen drie naties hoewel hun families uit zeer nabije geografische locaties komen.
Aan het einde van de 19e eeuw emigreerden de overgrootouders van Merlin uit Oekra√Įne en Roemeni√ę om te ontsnappen aan pogroms en een betere wereld in Europa te zoeken. Lorin‚Äôs voorouders emigreerden van een klein stadje in de Oekra√Įne naar de Verenigde Staten.¬†De grootouders van Polina ontsnapten uit de Sho‚Äôah door te vluchten uit Kiev en Odessa naar Siberi√ę. Be√Įnvloed door verschillende culturen en met behoud van de stijlen, spelen ze origineel en traditioneel materiaal met veel vrijheid en spontaniteit.

 

Sklamberg & the Shepherds live at Merkaz Utrecht Date:  07 februari 2019      

 

01         Outreach

02        Gib a Kush

03        Hora РSoapbar

04        Sét Zayn azoy РSo it shall be

05        Oyfn Yam veynt a Vintele

06        Fun vanen heybt zikh on a libe

07        Hopefulness РKhosidl

08        Romance

09        Main Harts

10         Sirba

 

Deel 2  (in Acoustic Roots)

11          Mit halb Farmakhte Oygn

12          A gezang fun a traktorist

13          Di Bekhers nit vayn

14          Utushka РLittle Duck

15 ¬† ¬† ¬† ¬† ¬†Kh’hob dem kheyshek

16          Sahar 1 РJust before Dawn 1

17          Sahar 2 РJust before Dawn 2

18          Ma noymar

 

Voor deel 2 van Sklamberg & the Shepherds: lees en luister hier:

 

Samenstelling: