spinner

Die sanck een Liedt

zo 28 nov 2021 11:00 uur

‘Ontdekken, Ontwikkelen en Overdragen’ – Annett Andriesen (deel 2)

Ook deze aflevering van ‘Die Sanck een Liedt’ is anders dan andere afleveringen van dit liederenprogramma. Het lied en de vocale muziek staan wel centraal maar er wordt over gepraat. Een praatprogramma is een uitzondering bij de Concertzender. Maar als we de kans krijgen om Annett Andriesen aan het woord te laten, laten we die niet voorbijgaan . Annett Andriesen, zangeres (mezzosopraan), Opera adviseur voor de Raad van Cultuur (Provincie Fryslân), zangdocent, Jurylid o.a. in Italië, Nederland, China, Polen, Luxemburg en Ierland, Officier in de Orde van Oranje Nassau en van 2007 tot 2019 directeur van het Internationaal Vocalisten Concours in ’s Hertogenbosch. Dit alles komt in dit uur (en was het ook op 14 november) aan bod. Als begeleidende muziek hoort u ook nu weer diverse prijswinnaars van het IVC.

Het 54ste IVC was van 16 t/m 21 november 2021 – www.ivc.nu

Speellijst:

  1. Francis Poulenc – uit: ‘Les Dialogues des Carmélites’ (laatste tableau Akte I) Madame de Croissy, 1e Priores – Alt Annett Andriessen, Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Jean Fournet (live opname 21 mei 1985)
  2. a.Robert Schumann – uit Dichterliebe ‘Ich grolle nicht’ b. Franz Liszt – ‘Oh quand je dors’ Bariton Thomas Hampson en Geoffrey Parsons piano.
  3. Egon Wellesz – ‘Ode an die Musik’ op.92 Mezzosopraan Sophie Koch, Deutsche Symphonie Orchester Berlin o.l.v. Roger Epple.

 

 

Samenstelling & presentatie: