Het Paleis van de Weemoed | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
Search for:
spinner

Het Paleis van de Weemoed

za 2 nov 2019 20:00 uur
Componisten/uitvoerenden: Cor Steyn | Fay Lovsky | Herman van Veen | Jules de Corte | Malando | Wim Kan

Jazz, blues en het kauwgomplaatjesgevoel.

 

100 jaar radio. Een met radiogeschiedenis afgeladen Paleis van de Weemoed. In de jaren vijftig schoolde gans het huisgezin nog samen voor ‘De Bonte Dinsdagavondtrein’, ’Showboat’ of ’Negen heit de klok’, iedereen kende ‘De ochtendgymnastiek’, huisvrouwen luisterden massaal naar ‘Moeders wil is wet’. In de jaren zestig boorde Radio Veronica vanaf de Noordzee een nieuw publiek aan: jongeren met transistorradio’s. De reclame kwam op en Wim Kan dreef de spot met malle STER-spotjes.
In twee afleveringen gaat het Paleis van de Weemoed in op 100 jaar radio. Met legendarische namen uit de historie, liedjes uit ‘De Familie Doorsnee’, tunes van allerhande programma’s, jingles, oude reclamespotjes, aandacht voor de zeezenders, songs en conferences.
Ook Jules de Corte (‘Draagbare radio’s’), Stef Bos, De Jonge Flierefluiters, Max Tak, Wim Sonneveld, Snip & Snap, Henry Hall & The BBC Dance Orchestra, The Ramblers, Frits Lambrechts (met een parodie op ‘De Ochtendgymnastiek’). Gerard Cox en Frans Halsema drijven de spot met Kees Schilperoorts ‘Raden Maar’, Jan de Cler (‘De Familie van Tutte’) en Willy Derby bezingt hoe z’n tante verliefd is op radiopionier Willem Vogt.
Verder het kwintet van Jan Corduwener, het VARA Dansorkest, De Stem des Volks, Cor Steyn, Malando, Bob Scholte met ‘Goedennacht en welterusten’, Herman van Veen, Wim Ibo, Fay Lovsky, Kees Pruis (‘Het mannetje van de radio’), Laurie Johnson, Percy Faith, Paul Goodwin, Phil Woods, de Rosian Ladies, The Les Reed Orchestra en de band van Ted Heath.
Samenstelling & presentatie:
close
Om deze functionaliteit te gebruiken moet u zijn. Heeft u nog geen account, registreer dan hier.

Maak een account aan

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account? Registreer dan hier.

Pas het wachtwoord aan