spinner

Het Paleis van de Weemoed

za 7 dec 2019 20:00 uur

Jazz, blues en het kauwgomplaatjesgevoel.

 

Tijdreizen 2.0 in Het Paleis. We gaan dwars door tijd en stijlen met Dave Brubeck, maar ook Clara Rockmore op theremin & op piano Nadia Reisenberg in ’The Swan’ (Saint-Saëns), en de experimentele musicus Hans Reichel op z’n zelfbedachte Daxofoon in ‘Le Bal’.
Nelly Wijsbek (bekend van duo de Limbra Zusjes), met het kittige ‘Double Shuffle’ en in ’Naar Parijs’. Ze was ‘de Nederlandse Vera Lynn’ en tegelijk ‘De Nederlandse Doris Day’.
Die laatste horen we mooi ingetogen met ‘You go to my head’ gevolgd door de spektakelversie ervan door Earl Bostic.
Aandacht voor de dood van Irving Burgie, huisschrijver voor Harry Belafonte, met repertoire als ‘Island in the sun’ en ’Banana Boat Song’ – van die laatste ook de meesterlijke persiflage door Stan Freberg.
Crooner Dick Haymes in z’n nadagen met een geweldige ode aan New York, een geestige Patti Page, hunkerend naar de terugkeer van haar minnaar.
Uit eigen land de Rotterdammer Willy Langestraat met z’n Tango Orkest Laguestra en de Amsterdamse Brabander Joop van der Marel (‘Ik verveel me met m’n poen’).
En ook nog Duitse swing door Kurt Edelhagen (’Trumpet Blues’), Julie London, Tim Hardin en de Queens Hall Light Orchestra.
Samenstelling & presentatie: