Het Paleis van de Weemoed | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
Search for:
spinner

Het Paleis van de Weemoed

za 25 dec 2021 20:00 uur
Componisten/uitvoerenden: Artie Shaw | Fay Lovsky | Felix Bernard | Jacques Brel

Wintermuziek uit vervlogen tijden.

 

Het Paleis van de Weemoed in de sneeuw: Met Cleo Laine, Adamo, Bobby Troup, meester-banjoïst Harry Reser, Hot Lips Page, Jacques Brel over sneeuw in Luik.

Ook de oudste versie van ‘Winter Wonderland’, van Felix Bernard en tekstdichter Richard Bernhard Smith (die het lied schreef toen hij wegens TBC in het ziekenhuis lag en uitkeek op een park waar het sneeuwde). 

Het was 1934, violist Richard Himber (die eigenlijk in het slagersvak terecht had moeten komen, een viool kreeg, ging spelen in een louche café, door z’n ouders voor straf naar een militaire school werd gestuurd, maar ontsnapte en toch nog violist werd). 

Hij had na een opnamesessie met het Hotel Ritz-Carlton Orchestra nog wat tijd over en kreeg toen de suggestie om dat nieuwe ‘Winter Wonderland’ op te nemen (waarvoor hij ook nog de daar rondlopende Artie Shaw kon inzetten).

Verder Art Pepper, The Four Freshmen, Diana Krall, Fay Lovsky, Dusty Stray. En als de tijd het toelaat ook nog Willeke Alberti, Nina & Frederick en Dean Martin.

Allemaal over Sneeuw, kou en wintertijd.

 

Samenstelling & presentatie:
close
Om deze functionaliteit te gebruiken moet u zijn. Heeft u nog geen account, registreer dan hier.

Maak een account aan

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account? Registreer dan hier.

Pas het wachtwoord aan