Het Paleis van de Weemoed | Concertzender.nl :: Radio
spinner

Het Paleis van de Weemoed

za 28 jan 2023 19:00 uur

Muziek uit vervlogen tijden.

 

Met een zangeres met zo’n mooi knisperend randje op haar stembanden, Helen Merrill met het trio Louis van Dijk (‘But not for me’), datzelfde nummer door Ineke Vandoorn met gitarist Marc van Vugt op het abum ‘Vandoorn Uncovered’), close harmony-kwartet The Merry Macs (‘Sentimental Journey’).

Van de plaat ‘Conny Stuart zingt Annie M.G. Schmidt’ het vileine maar ook geestige ‘Ik hoef alleen maar even zo te doen.’, de onverwoestbare saloon song ‘Angel Eyes’ in een instrumentele versie door het Dave Brubeck Quartet op een album met Matt Dennis-composities.

Het zonovergoten orkest van Xavier Cugat met een slaapliedje onder de palmbomen, Dean Martin door de moderne techniek postuum gekoppeld aan Big Bad Voodoo Daddy (‘Who’s got the action?’)

Ook nog het AVRO Dansorkest (‘Crazy rhythm’), June Christy (‘I’m thrilled’), Brigitte Kaandorp met een radiografisch bestuurbare zeilboot, Sarah Vaughan, Frank Sinatra in een liedje van Sonny Bono, pianist Teddy Wilson.

Uit de Amerikaanse binnenlanden: Joseph Emmet Mainer met z’n Crazy Mountaineers jodelend en zingend in ‘Yodelin’ mountaineer’, de Weense Greta Keller bezingt de eenzaamheid van een vrouw in een grote stad. En de Duitse zanger die zo fraai Duitse dans- en filmmuziek uit de jaren twintig en dertig weet te doen herleven, Max Raabe (‘Küssen kann man nicht allein’).

 

Samenstelling & presentatie: