JazzNotJazz | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
Search for:
spinner

JazzNotJazz

za 30 dec 2023 12:00 uur
Componist: Horace Silver

JazzNotJazz is een programma waar uit 100 jaar Jazz-recordings, een unieke mixtape wordt samengesteld met zinvolle en soms weinig zinvolle weetjes. Het gaat ook om The Soul van Jazz, dus uitstapjes naar gelieerde stijlen worden zeker gemaakt. Er zijn onregelmatig terugkerende rubrieken, zoals “De Niet Platgespeelde Standard”, “Ellington Train Songs”, “Jazz Cameo’s” en “More is Better”.

Al meerdere keren is in dit programma de loftrompet gestoken over Horace Silver en zijn complete oeuvre. Vanaf midden jaren 50 tot en met de jaren 90 van de vorige eeuw was de kwaliteit in alle opzichten van elke album onder eigen naam van een ruim voldoende tot een uitmuntend. Met misschien een kleine uitzondering in de jaren 80. Maar wij willen vandaag aandacht besteden aan die bijzondere jaren 70. Alleen de titels van de albums spreken al boekdelen. Het was definitief een andere tijd. En Silver ging daar in mee. Een paar voorbeelden. “Silver ‘N Strings Play The Music Of The Spheres” en “That Healin’ Feelin’ The United States Of Mind Phase One”.

En toch blijft de kwaliteit van de muziek recht overeind. Altijd verzorgde composities en arrangementen. Hij wist het beste te halen uit zijn band. Zowel in de ensemble stukken als in de solo’s. Wat wellicht op te merken valt, is de ‘acquired taste’ met betrekking tot de gezongen partijen en de teksten. Maar ja de mooiste rode wijn is ook vaak een kwestie van acquired taste. Even je best doen :-)! Afsluitende opmerking: al deze opnames zijn op het Blue Note label uitgebracht. Daarna stopte de ijzersterke band tussen Silver en deze maatschappij.

 

Track 01: Horace Silver, Nobody Knows

Track 02: Horace Silver, The Gods Of The Yoruba

Track 03: Horace Silver, Self Portrait No. 1

Track 04: Horace Silver, The Sophisticated Hippie

Track 05: Horace Silver, I’ve Had A Little Talk

Track 06: Horace Silver, The Merger Of The Minds

Track 07: Horace Silver, Out Of The Night (Came You)

Track 08: Horace Silver, Slow Down

Track 09: Horace Silver, The Happy Medium

Track 10: Horace Silver, Love Vibrations

Track 11: Horace Silver, Old Mother Nature Calls

 

Samenstelling:
close
Om deze functionaliteit te gebruiken moet u zijn. Heeft u nog geen account, registreer dan hier.

Maak een account aan

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account? Registreer dan hier.

Pas het wachtwoord aan