spinner

Musicians Corner

Anna Serierse (26) is al van jongs af aan met jazz bezig. Ze groeide op in een jazzgezin, met een drummende vader en bas-spelende opa. Toen ze 9 jaar was begon ze met zangles en een jaar later stond ze te zingen met het Metropole Orkest. Hieruit volgde vele optredens op verscheidene jazz festivals door heel het land.

 

In 2011 werd Anna toegelaten tot het Junior Jazz College, een jong talent opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam. Aan ditzelfde conservatorium studeerde ze juni jongstleden af met een 9,5 plus onderscheiding voor haar Bachelor en EUJAM master. Voor deze master heeft Anna gestudeerd in Kopenhagen en Trondheim.

Anna speelt in veel verschillende bands met verschillende bezettingen, zoals haar eigen kwartet (met Gijs Idema, Cas Jiskoot en Tim Hennekes), een duo met gitarist Gijs Idema, het Kika Sprangers’ Large Ensemble en Deens/Zweedse vocal bigband Touché. Ook was ze twee jaar lid van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest onder leiding van Martin Fondse. Met deze bands heeft Anna op grote podia gestaan zoals: het BIMhuis, LantarenVenster, North Sea Jazz Festival en nog vele anderen. Ook maakte ze haar opwachting in TV programma’s als De Wereld Draait Door en Podium Witteman.

Anna heeft een grote voorliefde voor traditionele jazzmuziek, met Ella Fitzgerald als haar grootste inspiratiebron, maar ze is ook erg geïnspireerd door hedendaagse zangeressen als Norma Winstone.

– Ella Fitzgerald en Marty Paich Dektet, Ella Swings Lightly
– Skymasters Bigband, Tangerine
– Touché olé Jesper Holm, Shiny Stockings
– Kenny Wheeler Large Ensemble met Norma Winstone, Part 2
– Sissel Vera Pettersen – vocals, Mikkel Ploug – gitaar, Joachim
Badenhorst – basclarinet, November
– Ben van Gelder, Charles
– Kika Sprangers Large Ensemble, Ravi
– Anna Serierse, T.T.

foto: Tom Beetz

 

Samenstelling & presentatie: