Solta a Franga | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
spinner

Solta a Franga

vr 24 nov 2017 23:00 uur

Een feest zonder grenzen! Gemixed door DJ Safri: CultureClash promo mix

 

In november 2017 verscheen het CultureClash album dat DJ Safri samen met twee andere producers al 25 jaar geleden opnam. Dat was al eerder in z’n geheel te horen bij Solta a Franga.

Destijds bleek de fusie van wereldse ritmes en geluiden met techno en house z’n tijd echt wat te ver vooruit, maar nu is dat duidelijk anders. Op de dag dat de plaat uitkwam was de vinyl versie al gelijk uitverkocht! Het label dat de plaat uitbracht had Safri nog gevraagd om een DJ mix ter promotie van het album, maar dat was dus niet echt meer nodig! Maar goed, er worden meer exemplaren bijgeperst en Safri, net terug van een inspirerende reis door Iran, ging alsnog aan de gang. En kwam bij de vraag: wat was het idee achter CultureClash ook al weer?

Het antwoord:

Een botsing der culturen. Waar traditioneel ‘botst’ met modern, het Westen met ‘de rest van de wereld’, warm met koud, hard met zacht, zoet met zuur. En ‘grenzen’ bestaan alleen in de hoofden van mensen!
Safri dook in z’n omvangrijke muziekcollectie en vond wat fijne Turkse Acid, Indiase Dub, Malinese Trance, Ethiopsiche Electro, Arabische Techno. En meer….
Zowel stokoude plaatjes als splinternieuwe. Veel te veel voor een uur natuurlijk, maar hij ging gewoon aan de gang, alles bij- en door elkaar. Strak gemixed, zoals jullie van hem gewend zijn…
En verder: geen playlist, luister maar gewoon!  En als je het per sé wilt weten dan kom je er er wel achter. Of niet natuurlijk…
DJ Safri is een van de toonaangevende worldgrooves DJ’s van Nederland. Hij is gespecialiseerd in de zogenaamde ‘Urban World Music’, een unieke muzikale mix die traditionele ritmes en melodieën uit alle hoeken van de wereld combineert met de hotste hedendaagse clubsounds. Het resultaat is een onweerstaanbare globale smeltkroes, de perfecte soundtrack voor een steeds kleiner wordende wereld zonder grenzen! Safri draait als DJ door het hele land, en soms daarbuiten.

www.djsafri.com
Solta a Franga op Facebook 

Samenstelling: