Search for:
spinner

Programmamaker Thijs Bonger overleden

vr 7 jun 2024
Thema: Algemeen | Klassiek

Tot ons groot verdriet is op dinsdag 4 juni presentator, programmamaker en muziekjournalist Thijs Bonger overleden.

Thijs maakte in de 20 jaar dat hij voor de Concertzender werkte prachtige, langlopende series als Geniale Muziekvrienden, Lastige Leerling, Herkansing voor Hummel, De piano-etude, van oefening tot kunst en Gesprek onder Acht Ogen.

Dat laatste programma ging over minder bekende strijkkwartetten van Haydn. Thijs had een grote bewondering voor Haydn, en vond dat deze componist toch nog steeds ondergewaardeerd werd.

De passie voor muziek klonk altijd door in de programma’s van Thijs. Hij was zijn doel om zijn luisteraars op sleeptouw te nemen, en te interesseren voor de muziek die hij belangrijk vond. Hij deed dat op zo’n overtuigende wijze, dat hij met zijn programma’s een heel eigen en nieuwe luisteraarsschare aan hem bond.

Enige weken voor zijn dood en vlak voordat zijn stem het begaf, kreeg Thijs de gelegenheid om in het programma Bach & Co te vertellen over muziek en in het bijzonder over zijn grote passie Joseph Haydn. Dat was in het programma Bach & Co, twee speciale edities, die hier te beluisteren zijn: Naar gidstekst deel 1, naar gidstekst deel 2

Wij zullen Thijs missen en wensen zijn familie en vriendin veel sterkte met het verlies.