spinner

Volop aandacht voor Rewire 2019

vr 8 mrt 2019

Het jaarlijkse Rewire festival in Den Haag vindt plaats van vrijdag 29 t/m zondag 31 maart. Rewire presenteert een avontuurlijk programma met hedendaagse elektronische muziek, neoklassieke muziek, new jazz, experimentele pop, geluidskunst en multidisciplinaire samenwerkingsverbanden. De Concertzender geeft ook dit jaar volop aandacht aan het festival en blikt vooruit.

Terugluisteren
Op vrijdag 18 januari was er in Bijdetijds een special rond Tim Hecker’s vroege werk.
Op zondag 3 maart presenteerde Roel Janssen in Space Exposure een special rond het Rewire festival. Luister hier naar die uitzending.

Binnenkort te beluisteren op de Concertzender
Op woensdag 13 maart om 20 uur kunt u luisteren naar drie concerten die in april 2018 zijn opgenomen tijdens het Rewire festival in Den Haag. Op woensdag 20 maart is er een tweede Rewire special in het programma Electronic Frequencies om 23 uur ’s avonds. En ten slotte is er in X-Rated op zondag 24 maart vanaf 21 uur een Rewire special + kaartenactie. Houd de website van de Concertzender in de gaten, lees de programmagegevens en nieuwsberichten rond Rewire 2019.

Low: Double Negative

 

Als opmaat nu een greep uit het veelzijdige aanbod tijdens Rewire 2019 van 29 t/m 31 maart.

Op de vrijdag de 29ste staan onder andere Actress + Young Paint, Gazelle Twin en Yves Tumor in de grote zaal van ’t Paard. Bijzonder is de samenwerking van Tim Hecker met het Konoyo Ensemble. Een voor deze gelegenheid speciaal samengesteld ensemble bestaande uit traditionele gagaku musici. Dit concert van Tim Hecker vindt plaats in de Koninklijke Schouwburg.

Bijdetijds

Op zaterdag 30 maart speelt Diamanda Dramm ’s middags in de grote zaal van Korzo. Een jaar geleden ontving Diamanda Dramm de Dutch Talent Award. Ze opende op haar 13de het Holland Festival in het Concertgebouw met de uitvoering van Raadsels van Louis Andriessen. En dit jaar staat ze op Rewire en werkt ze samen met een keur van eigentijdse avontuurlijke musici.

Julia Holter, die het afgelopen jaar opviel met het meesterwerk ‘Aviary’, speelt zaterdagavond samen met Tashi Wada in ’t Paard. William Basinski staat samen met Lawrence English in de Lutherse Kerk. Luister naar concert van Basinski, dat de Concertzender op 23 november 2014 rechtstreeks uitzond tijdens Le Guess Who? in Utrecht.

En waar heel veel mensen naar uitkijken is natuurlijk Low in ’t Paard om tien uur ’s avonds. Het vorig jaar verschenen album ‘Double Negative’ prijkte bij vele liefhebbers van de hedendaagse muziek bovenaan hun eindejaarlijstjes van 2018.

De Concertzender is alle dagen op het festival om opnamen te maken. Zondag 31 maart zijn we in het Koorenhuis. Daar speelt onder andere Pierre Bastien. Bastien voert de premiere uit van een nieuw stuk dat i.s.m. het duo Tomaga tot stand is gekomen. Tomaga bestaat uit Valentina Magaletti en Tom Relleen. Luister naar een eerder door de Concertzender opgenomen concert van Pierre Bastien.

Op zondag wordt het festival in de Grote Kerk afgesloten met een unieke samenwerkingen tussen Nicolas Jaar en een bijzondere groep gastmuzikanten. Dit geheel nieuwe werk heeft Jaar geschreven voor piano, saxofoon en elektronica. Ook van dit concert hoopt de Concertzender opnamen te kunnen maken.

Naast de grote hoeveelheid concerten zijn er alle drie de dagen diverse filmvertoningen, lezingen en workshops.

Voor meer informatie en tickets zie rewirefestival.nl.

Rewire op de Concertzender
Nogmaals op een rij: de volgende programma’s besteden aandacht aan Rewire 2019:
• vrijdag 18 januari: Bijdetijds, met Tim Hecker-special om 17 uur.
• zondag 3 maart: Space Exposure, om 20 uur.
• woensdag 13 maart: Concertzender Live, met live opnamen uit 2018.
• woensdag 20 maart: Electronic Frequencies, om 23 uur.
• zondag 24 maart: X-Rated,  om 21 uur. Met 2×2 kaartenactie!