Search for:
spinner

17 aug: Polyfonie! Me Naiset op de Concertzender

vr 3 aug 2007

Laaste kans om het te horen: het concert van Me Naiset uit Finland en Toorama uit Mordovia dat op 17 mei in de Zuidervermaning werd opgenomen door de Concertzender.
Beestenboel! Grappig stukje luisteren.
De Finse groep Me Naiset (‘Wij Vrouwen’) bestaat uit zeven zangeressen die zich toeleggen op de volkstradities van de Fins-Oegrische volkeren uit Noordoost Europa. Ze zingen liederen uit onder andere Mordovia, Seto, Ingria en Karelië. Me Naiset treedt op met het uit vijf zangers bestaande Toorama, een vooraanstaand volksmuziekensemble uit Mordovia, een autonome republiek binnen de Russische Federatie, gelegen aan een bocht in de Wolga ongeveer 700 kilometer ten zuidoosten van Moskou. Me Naiset en Tooroma ondernamen gezamenlijke tochten langs dorpen en leerden er de oude meerstemmige liederen. Open klankstructuren kenmerken de Fins-Oegrische polyfonie. De stemmen hebben een zeer aards en direct timbre.
“De combinatie van Me Naiset en Toorama draait niet alleen om verwantschap, maar levert ook fraaie contrasten op.” – De Volkskrant
ME NAISET & TOORAMA
Me Naiset: Anneli Kont-Rahtola, Outi Pulkkinen, Sirkka Kosonen, Anna-Kaisa Liedes, Maari Kallberg, Eila Hartikainen, Maija Karhinen.
Toorama1
Toorama: Genadii Dulkin, Andrei Romashkin, Aleksei Aleksandrin, Vitalii Prokin,Yurii Bujankin.
Vrijdag 17 aug 14:00–15:30