spinner

2x Schanz in CZ Live

do 17 sep 2009

Bij CZ live van do. 17 september speelt fortepianist Stanley Hoogland op een originele Schanz-fortepiano, en fortepianiste Ursula Dütschler op een kopie van een Schanz piano.
Ursula Dütschler
Stanley Hoogland speelde op 14 mei dit jaar muziek van Carl Philipp Emanuel Bach, Mozart, Haydn en van Beethoven. Dit concert vond plaats in het Haagse Gemeentemuseum op een instrument uit de eigen collectie, een échte Johann Schanz, in 1790 in Wenen gebouwd.
Op 29 maart speelde Ursula Dütschler, fortepianiste van het Muidens Fortepiano Trio in de Engelse Kerk van Amsterdam op een kopie van een Schanz ca.1800, gebouwd door Barbara en Thomas Wolf in Washington DC. Zij speelde muziek van Haydn en Beethoven.
U hoort van beide concerten een registratie bij Concertzender Live van do. 17 september, 20.00 – 22.00 uur.
Herhaling: vrijdag 25 september, 14.00 – 16.00 uur
stanley hoogland op fortepiano.jpg
Stanley Hoogland
Ervoor, bij Entrata, is een muzikaal portret te horen van de Britse tenor Ian Honeyman. Hij is vooral bekend geworden met zijn interpretaties van de evangelisten-partijen uit de Passionen van J. S. Bach. Maar hij heeft in het verleden meer gedaan, zoals de integrale opname van Bach’s Orgelbüchlein. Men kan hem ook kennen van zijn samenwerking met The Harp Consort in Ludus Danielis. Ook heeft hij muziek gezongen van Zelenka, Monteverdi, Cavalli en Charpentier. Van deze laatste componist zijn 3 delen te horen uit de Leçons de Ténèbres. Dit voert Honeyman uit samen met Il Seminario Musicale.
Entrata, Portret van Ian Honeyman: donderdag 17 september, 19.00 – 20.00 uur
Herhaling: vrijdag 25 september, 13.00 – 14.00 uur
Ian Honeyman op luit.JPG
Ian Honeyman