spinner

5 manieren om meer van een concert te genieten

vr 20 mei 2022
Thema: Algemeen

De pandemie is zo goed als afgelopen, gelukkig kunnen we weer naar concerten gaan! Omdat we de afgelopen jaren niet van livemuziek konden genieten, willen we dat nu nog meer doen, bijvoorbeeld met een vriendinnenuitje Volendam. De onderstaande tips helpen daarbij! 

Neem het niet op 
Serieus, het enige dat erger is dan de nonchalant afwijzende hipster is de nonchalant minachtende hipster die zijn iPhone in de lucht heeft en elke seconde van de show opneemt. Je denkt misschien dat je het concert meemaakt, maar wat je in werkelijkheid meemaakt is het scherm van je telefoon. Je mist de inherente interactiviteit van een show voor het eenzijdige plezier dat je zou kunnen halen uit het bekijken van YouTube-video’s. Je bewijst ook geen speciale dienst voor de fans. Tenzij het een nieuw nummer is, is het onwaarschijnlijk dat je de wereld nieuwe inhoud geeft. 

Wees niet bang om te dansen
Gelukkig is alle muziek gemaakt om te bewegen. Als je niet van metal en punk houdt, betekent dat niet dat je je niet nog steeds kunt verplaatsen. Als je bij een indierockshow bent, kun je nog steeds uit je dak gaan op de meer vrolijke nummers. Wees niet bang om er niet cool uit te zien voor alle nonchalante minachtende hipsters om je heen die doen alsof ze er te cool voor zijn. Als je jezelf toestaat om op de muziek los te gaan, heb je veel meer plezier, en zij zullen degenen missen. Bovendien kun je dit de hele avond doen als je goede workouts met halterschijven hebt gedaan! 

Praat niet
Kijk, we begrijpen dat je misschien een grappige observatie hebt om je vriend te vertellen over het midden van het langzame, akoestische nummer, maar is het echt zo belangrijk dat je je vriend tien seconden aan het giechelen bent? Is het zo belangrijk om de artiest te onderbreken, over de muziek heen te schreeuwen en het plezier van iedereen van het lied te verstoren, of om jezelf en je vriend(in) los te maken van de uitvoering? Nee, praat ook niet over kiezen voor renovlies of stucen van je huis!

Verwacht geen perfectie
Dit is het grootste probleem dat mensen lijken te hebben met liveshows. Ze gaan naar binnen omdat ze de plaat willen horen. Als je de plaat wilt horen, luister dan thuis naar de plaat. Als een band optreedt, moet je rekening houden met zaken als menselijke fouten. Dat is een deel van het plezier ervan. Je hebt een intieme ervaring met de artiesten zelf, niet genietend van de eindeloos geknoeid met studio-opnames.

Word niet dronken
Voor sommige mensen klinkt dit misschien als godslastering. Je bent bij een show en er is geen enkele locatie die geen (te dure) alcohol schenkt. Nou, dat is allemaal goed en wel, je zou een paar drankjes moeten drinken om je wat losser te maken en een leuke tijd te hebben. Ga echter niet verder, als je dronken bent, wordt je concertervaring namelijk een stuk minder en die van de andere bezoekers ook.