spinner

750e aflevering Geen dag zonder Bach

zo 27 okt 2019
Thema: Klassiek | Oud
Genre: Barok

Op vrijdag 1 november 2019 zal de 750ste aflevering van Geen dag zonder Bach uitgezonden worden. De dagelijkse afleveringen van de serie over Johann Sebastian Bach, zonen, ooms, leermeesters en leerlingen begon 7 jaar geleden op 5 november 2012 met haar eerste uitzending, gepresenteerd door Joop van Zijl.

Een gouden duo, en een hele uitdaging voor Govert Jan om de teksten te schrijven, omdat het toch een immens project is gebleken, maar ook voor Joop van Zijl een nieuwe stap in z’n lange loopbaan.
Joop, lang verbonden als presentator van het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert in Wenen, ging zich door Geen dag zonder Bach verdiepen in Bach. Net als andere leden van het Bach-team leerde hij elke aflevering weer wat nieuws over de muziek van Bach. En zo ontstond een lange samenwerking maar vooral ook verbondenheid.

Joop van Zijl heeft de eerste 500 afleveringen gepresenteerd voordat hij stopte als presentator, waarna Govert Jan Bach de presentatie zelf op zich nam. Maar Joop is natuurlijk altijd ere-lid geweest van het Bach-team. Het was dus vanzelfsprekend om Joop uit te nodigen om nog één maal voor de microfoon plaats te nemen om de 750ste aflevering aan te kondigen.
Govert Jan Bach heeft de laatste tijd veel oude afleveringen via het themakanaal Geen dag zonder Bach teruggeluisterd en is toch wel trots op de serie. Het is fijn om dan de vertrouwde stem van Joop weer te horen.
Genoeg stof om met Joop op terug te blikken. En wat vindt Joop van de nieuwe cd van Lucas & Arthur Jussen, die genomineerd is voor BachCD van 2019?

Uitzendingen:

  • Vrijdag 1 november 2019, 13.00 – 14.00 uur
  • Maandag 4 november 2019, 13.00 – 14.00 uur (extra herhaling)
  • Vrijdag 8 november 2019, 13.00 – 14.00 uur

 

Bekijk hier de speellijst van aflevering 750 van Geen dag zonder Bach.

 

Op foto: Joop van Zijl en Govert Jan Bach tijdens de opname.