Search for:
spinner

Van Swieten Live

zo 15 okt 2017

Maandagavond 16 oktober 2017 in Concertzender Live 20.00-22.00 een rechtstreekse uitzending van het concert van De Van Swieten Society vanuit TivoliVredenburg in het kader van hun Mini Mozart Festival. Op het

programma:

Pianokwartet KV 478,
Kegelstatt Trio KV 498,
Adagio en Fuga KV 546 en
Klarinetkwintet KV 581

en De Van Swieten Society bestaat die avond uit:

Heleen Hulst, viool
Sara DeCorso, viool
Bernadette Verhagen, altviool
Steuart Pincombe, cello
Frank van den Brink, klarinet
Bart van Oort, fortepiano

Presentatie voor de Concertzender: Pauline Verburg,
Opnametechniek en technische coördinatie: Wijnand de Groot en Angela Peters,
Studiotechniek: Ronald Visser

De Van Swieten Society zelf over dit festival:

“Het is weer tijd voor Mozart! Al jaren klinkt de muziek van de grootmeester in alle concertzalen, radioprogramma’s, op CD’s en in huiskamers, waardoor het lijkt alsof al zijn werken bekend zijn. Niets is minder waar. Slechts een deel van zijn kamermuziek wordt regelmatig uitgevoerd en daarom hoort u tijdens het Mini Mozart Festival bekende én minder bekende werken van Mozart. Het festival is van 15-20 oktober en wordt verzorgd door de Van Swieten Society, het Orkest van de Achttiende Eeuw, en Symphonie Atlantique.

Een deel van de kamermuziek van Mozart is populair en wordt veel uitgevoerd. Daar gaat u natuurlijk veel van horen, maar dan wel in combinatie met onbekendere werken van Mozart. De Van Swieten Society speelt samen met gastmusici een breed spectrum van de kamermuziek culminerend in een uitzinnig symfonisch programma met tal van soloconcerten.

Van zijn soloconcerten worden een aantal pianoconcerten vaak uitgevoerd, de dubbelconcerten maar zelden. Sommige daarvan zijn bijna helemaal onbekend gebleven, omdat ze pas kort geleden herontdekt of voltooid zijn. Zo speelt de Van Swieten Society behalve de vaker uitgevoerde dubbelconcerten “Ch’io mi scordi di te” voor sopraan en fortepiano en het dubbel-pianoconcert, de vrijwel nooit gespeelde Sinfonia Concertante voor vier blazers en het prachtige maar nauwelijks bekende Sinfonia Concertante voor viool, altviool en cello”