spinner

Aan tafel met Johann Sebastian Bach

zo 19 dec 2021
Thema: Oud
Genre: Barok

Vanaf maandag 20 december is aflevering 31 van onze podcast Bach & Co te beluisteren. In deze aflevering ontvangen wij auteur en uitgever Karen Groeneveld. Zij schreef het boek ‘Aan tafel met Johann Sebastian Bach’.

 

 

 

 

Karen Groeneveld specialiseert zich in kookboeken met een regionaal karakter, dan wel met een historische invalshoek. Govert Jan kreeg haar kookboek over de tijd van Charles Dickens onder ogen en realiseerde zich dat de keuken uit Bachs tijd de moeite waard zou zijn als onderwerp voor een historisch kookboek.

Karen ging met dit idee aan de gang en heeft veel research naar oude recepten gedaan en werk verzet. Samen met Govert Jan Bach heeft ze de keuken uit Johann Sebastians tijd in context gezet met wat wij nu weten over zijn leven.

Het resultaat mag er zijn: een compact, mooi, leuk boekje met recepten uit de burgerkeuken uit de tijd van Bach. Het zijn stuk voor stuk eenvoudige recepten, makkelijk te maken en die Bach weer een stukje dichterbij brengen.

In Bach & Co vertelt Karen wat ze allemaal tegengekomen is bij haar zoektocht en we proberen tijdens het gesprek zelfs een recept uit: ‘Een goede koek’.
‘Aan tafel met Johann Sebastian Bach’ ofwel: ‘Op culinaire reis in de Barok’.
Gewoon een lief boekje.

Klik hier voor details van het boekje.

Beluister onze podcasts via uw eigen podcast-platform.