spinner

Amsterdam India Festival

ma 27 okt 2008

Op de 12de gaat het Amsterdam India Festival van start en duurt tot 30 november. De Concertzender neemt een aantal concerten op. Ook staan een aantal programma’s in het teken van het festival, zo komt gastprogrammeur Joep Bor aan het woord in Gharana op 31 oktober.

Klik op het logo om de hele programmering te bekijken op de site van het festival.
De volgende concerten worden opgenomen door de Concertzender:
1. Donderdag 13 nov. Kleine Zaal 20:15uur: Sujata Mohapatra (odissi-dans), Rupak Parida (zang), Sreenivash Satapathy (fluit), Rmaesh Chandra Das (viool), Ratikant Mohapatra (pakhawaj)
2. Maandag 17 nov. Kleine Zaal 20:15uur : Niyazi & Nizami Brothers (zang), Ustad Amjad Ali Khan (sarod)
3. Woensdag 19 nov. Kleine Zaal 20:15uur: Purnima Chaudhuri (zang), Birju Maharaj (kathak-dans)
4. Donderdag 20 nov. Bimhuis 20:30uur: Rajasthan Folkmusic Ensemble
5. Zaterdag 22 nov. Kleine Zaal 20:15: Ulhas Kashalkar & Sanjay Subramaniam.
Concertzenderprogramma’s over en rond het festival:
Zaterdag 25 okt. in de Bazaar om 17:00 hoor je muziek van Kiran Ahluwalia die tijdens het Festival gaat optreden met het Zapp String Quartet in de Noorderkerk. (nu on demand)
Op de Radio 6 site staan audiofragmenten van een uitgebreid interview met haar.
Vrijdag 24 oktober stond Wereldmuziek Actua in het teken van het festival. Luister terug
In Gharana van 31 oktober hoor je een vooruitblik op het festival. Gastprogrammeur Joep Bor komt uitgebreid aan het woord over de betekenis en reikwijdte van dit festival en hij vertelt over de raga-artiesten die op het festival zullen aantreden.
In Wereldmineralen van 8 november draait Pieter de Rooij muziek van grote Indiase jonge artiesten die niet op het festival te zien zijn.
In Let’s Movie van 8 november is Jane Harvey te gast. Deze specialiste in Indiase klassieke muziek geeft haar mening en visie op Indiase populaire filmmuziek.