spinner

Apollo Ensemble met Siri Thornhill

za 20 apr 2019
Thema: Klassiek

do 30 mei 2019, 20:00,
Het Anker, Lelystad:

Gevaarlijke Vrouwen

Van dit concert is nog geen uitzenddatum bekend.

kaarten voor dit concert

Dat voor het verleiden altijd minstens twee mensen nodig zijn is wel duidelijk. Toch zijn het op het toneel vooral de vrouwen die de aandacht trekken en de mannen soms met bosjes tegelijk verleiden.

In de 19de eeuw werd dit bekend onder de naam: “Femme fatale”, maar ook al voor die tijd waren deze femmes fatales al aanwezig in de barok opera. Denk alleen al aan Händels Alcina of Armida uit “Rinaldo”, beide tovenaressen die geen middel schuwden om de hun geliefde mannen te bemachtigen. Men hoeft zelfs niet altijd toverkracht te gebruiken om succes te behalen; vaak helpen fluisterwoordjes met een bijpassende melodie…

De daarvoor passende toon weet Siri Karoline Thornhill zeker te raken. Het Apollo Ensemble en de Noorse sopraan traden al gezamenlijk op in het Kennedy Center Washington DC, het Sydney Festival en het Concertgebouw in Amsterdam.

 

Het Apollo Ensemble is als een kameleon. De ene keer een barokorkest, een volgende keer gerust een duo, trio of septet. Maar welke gedaante het ensemble ook aanneemt, deze musici zullen altijd worden gedreven door een gemeenschappelijke passie. Zij worden gegrepen door het wonder dat eeuwenoude muziek telkens weer als nieuw kan klinken. En wat is mooier en dankbaarder dan deze fascinatie te delen met het publiek? Welkom dus bij het Apollo Ensemble!

Opname: Bert van Dijk, E06820